NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Maribor VSL (ž): Slavlje Vonn ispred Maze!

Lindsey Vonn (USA) na njenom domaćem terenu pobijedila je Tinu Maze na današnjem veleslalomu "Zlatne lisice" u Mariboru (SLO). Saša Tršinski u debiju pretposljednja, 56. prve vožnje.

Sve je u Mariboru bilo spremno za 'veliku feštu' i moguću treću veleslalomsku pobjedu Tine Maze na veleslalomu "Zlatne lisice" u karijeri. No zaista moglo bi se reći 'od nikuda', sukladno ovosezonskoj formi u tehničkim disciplinama, danas se na "Pohorju 2" pojavila još uvijek aktualna 'vladarica' ženskog FIS Svjetskog kupa Lindsey Vonn.

Nakon prve vožnje utrke za Maze i slovenske navijače sve je još išlo prema planu. Tina se nakon te vožnje našla na očekivanoj i željenoj vodećoj poziciji utrke. S vremenom 1:12.30 i 0.47 sek. prednosti u odnosu na drugoplasiranu Kathrin Zettel (AUT) te uz 0.48 sek. prednosti u odnosu na Vonn. Koja je, doduše, vodstvo već nakon prve vožnje ispustila tek u završnom dijelu staze, najavljujući danas tada već moguće iznenađenje.

U konačnici - to iznenađenje se i dogodilo. Vonn je odskijala prvo vrijeme druge vožnje 1:09.42 pa potom gledala kako je Zettel i Maze više ne uspijevaju skinuti s vrha poretka utrke. Zettel je tek 23. vremenom druge vožnje utrku završila na tek 6. poziciji. Dok je Maze 7. vremenom druge vožnje za Vonn u konačnici zaostala za zbrojenih samo 8 stotinki sekunde!

Do trećeg mjesta na utrci, sa 6. pozicije nakon prve vožnje, u konačnici je za Austriju umjesto Zettel stigla ipak Anna Fenninger (0.57 sek. zbrojenog zaostatka za Vonn). Dok su 'top 5' utrke popunile još i Maria Höfl-Riesch (GER) te Jessica Lindell-Vikarby (SWE).

Mlada hrvatska B skijaška reprezentativka, tek 16-ogodišnja Saša Tršinski, svoj debi na nekoj od utrka FIS Svjetskog kupa danas je na veleslalomu Maribora odradila regularnim prolaskom kroz cilj. S posljednjim startnim brojem, brojem 68, Saša je u prvoj vožnji odskijala pretposljednje vrijeme od svih djevojaka u plasmanu. To 56. vrijeme prve vožnje iznosilo je 1:17.68. I bilo je 5.38 sek. sporije u odnosu na vrijeme vodeće Maze.

Uz samo dva veleslaloma preostala do kraja sezone 620 veleslalomskih bodova Tine Maze neuhvatljivo je više za drugoplasiranu Kathrin Zettel (382 boda). Te je Tina već na veleslalomu "Zlatne lisice" osigurala svoj prvi mali veleslalomski Kristalni globus te prvi mali Globus uopće u karijeri! 

Sutra se u sklopu "Zlatne lisice" u Mariboru tradicionalno još vozi i slalom.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. VONN Lindsey (USA) 2:22.20
2. MAZE Tina (SLO) + 0.08
3. FENNINGER Anna (AUT) + 0.57
4. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 0.74
5. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 1.15
6. ZETTEL Kathrin (AUT) + 1.32
7. MARMOTTAN Anemone (FRA) + 1.36
8. MANCUSO Julia (USA) + 1.44
9. WORLEY Tessa (FRA) + 1.53
10. KARBON Denise (ITA) + 1.67
...
56. TRŠINSKI Saša (CRO) + 5.38 (nakon prve vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 321086
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr