NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.12.2012.      

Autor: Matija KraljFoto: Primož Jerončič, arhiva PhotoSI  

St. Moritz VSL (ž): I još jednom Maze, Vonn tek 27.

Tina Maze (SLO) pobjednica je i trećega od tri ovosezonska veleslaloma Svjetskog kupa kod skijašica. Lindsey Vonn (USA) odlična u prvoj, sve 'prokockala' u drugoj vožnji.

Tina Maze nastavlja s briljantnim skijaškim nastupima u sezoni 2012/13. Tri utrke St. Moritza napušta s osvojenih 280 od mogućih maksimalnih 300 bodova za dvije pobjede i jedno drugo mjesto. Dok Lindsey Vonn u St. Moritzu prikuplja 104 boda.

I nakon šest veleslalomskih vožnji u Svjetskom kupu skijašica Tina Maze još uvijek ne zna za drugu nego prvu poziciju u poretku utrke. Scenarij iz Söldena i Aspena ponovljen je od najbolje slovenske skijašice, naime, i na veleslalomu St. Moritza. Prva nakon prve vožnje i prva na kraju utrke. Ovoga puta s vremenom 2:11.07 i malenih, ali opet toliko dostatnih 8 stotinki sekunde prednosti u odnosu na u prošle dvije sezone dvostruku veleslalomsku pobjednicu Svjetskog kupa, Viktoriju Rebensburg (GER). Te 55 stotinki sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranu Tessu Worley (FRA).

Nakon prve vožnje Maze je vodila s vremenom 1:05.55. Uz 53 stotinke sekunde prednosti u odnosu na tada drugoplasiranu Worley te 57 stotinki sekunde prednosti u odnosu na tada trećeplasiranu Rebensburg. U drugoj vožnji sve tri skijašice bile su potom iznova na visini zadatka. Najbrže vrijeme druge vožnje uzrok je proboja Rebensburg s treće na drugu poziciju. Tessi Worley peto vrijeme druge vožnje ipak je osiguralo treću stepenicu pobjedničkog podija. Dok je Maze za pobjedu bilo dostatno četvrto vrijeme druge vožnje.

Trećim vremenom druge vožnje četvrtu poziciju nakon prve vožnje u četvrtu poziciju i na kraju utrke na zadovoljstvo domaće publike pretvorila je Lara Gut. A jedina koja od najbolje petorke nakon prve vožnje nije bila na kvalitetnoj razini i u drugoj vožnji bila je - Lindsey Vonn.

Sjajnih svega 1.21 sek. zaostatka u prvoj vožnji u odnosu na Maze Vonn je agresivnom i maksimalno riskantnom vožnjom u drugoj vožnji željela pretvoriti i u više od petog mjesta. Činjenica je - trenutna forma u tehničkim disciplinama to joj jednostavno ne dozvoljava. Opet odsklizavanje, opet odlazak na bok, ustajanje pa nastavak utrke - kad bi ovo bio spust Lake Louisea Vonn bi još možda i pobijedila. Ovako - 27. pozicija završnog poretka današnje utrke uz + 5.85 sek. zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke.   

Svojim veleslalomskim ostvarenjima u St. Moritzu svakako mogu biti zadovoljne Marlies Schild i Michaela Kirchgasser (obje AUT) s petim odnosno sedmim mjestom utrke. Možda nešto manje njihova reprezentativna kolegica Kathrin Zettel svojim šestim mjestom nakon što je na prva dva veleslaloma bila dva puta tik do Maze. Maria Höfl-Riesch (GER) u svojoj tradicionalno najslabijoj disciplini - veleslalomu - danas je u konačnici zauzela i više nego zadovoljavajuće 9. mjesto.

Ženski dio Svjetskog kupa sada dalje odlazi tamo od kuda će danas i sutra upravo otputovati skijaši - u francuski Val d'Isere.

Završni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. MAZE Tina (SLO) 2:11.07
2. REBENSBURG Viktoria (GER) + 0.08
3. WORLEY Tessa (FRA) + 0.55
4. GUT Lara (SUI) + 1.06
5. SCHILD Marlies (AUT) + 2.28
6. ZETTEL Kathrin (AUT) + 2.32
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 2.50
7. CURTONI Irene (ITA) + 2.50
9. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 2.73
10. GISIN Dominique (SUI) + 2.87

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240209
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr