04.03.2011.      

 

Otkazan Adriatic slalom 2011.

Nepovoljne vremenske prilike kumovale otkazivanju utrke.

"S obzirom da na prvoj strmini Radeševa ima tek 10 do 15 cm snijega, što nije dovoljno za pripremu natjecateljske staze, bili smo primorani u konzultacijama s FIS-om otkazati Adriatic slalom 2011.", kazao je Febo Marinelli, sportski direktor Ski kluba Rijeke i vođa natjecanja. "Nije pomogla niti orkanska bura koja je proteklih dana vladala Primorjem i koja je otežala pripremu staze. Umjetnog snijega na stazi je malo i upitne je kvalitete."

Dr. Davor Štimac
, predsjednik Ski kluba Rijeka i organizacijskog odbora, je istaknuo: "Kako bi se ubuduće mogućnost otkazivanja ovako značajnih natjecanja svela na minimum, neophodna je nabava dodatnih topova za snijeg i proširenja jezera s vodom za njihovo opsluživanje." Na tragu je to najave Primorsko-goranske županije o planiranim ulaganjima u Platak objavljenim ovaj tjedan.

Predstavnici glavnih pokrovitelja, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, složili su se da ovakve situacije moraju biti podstrek za konačno uređenje Platka kao Županijsko rekreativnog centra što podrazumijeva osiguravanje uvjeta za umjetno zasnježenje na riječkom skijalištu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 111303
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr