Skijanje.hr

22.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Srebrni Byggmark na Adriatic Slalomu 8. ožujka

Najavljeno održavanje Adriatic Slalom 8. ožujka na Platku uz jaka imena iz Svjetskog kupa.

"Problema s održavanjem Adriatic Slaloma na Platku, barem što se tiče snježnih uvjeta, ne bi smjelo biti", kazao je danas u Rijeci Reno Fleiss. On je uz predsjednika Ski kluba Rijeka prof. dr. Davora Štimca i predstavnike glavnih financijera, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, predstavio ovogodišnje izdanje utrke što se vozi za Europa kup.

Fleiss, inače zadužen za pripremu sljemenske staze za Svjetski kup, zna što govori. U Rijeku je stigao upravo s Platka: "Na vrhu Radeševa je 30-40 cm snijega, temperatura je oko -7°C, dodatno se zasnježuje sredina staze, a podloga je kompaktna i smrznuta. Prognoza nam obećava nove snježne padaline, a još 30 cm snijega bi odagnalo sve brige."

-.--.-

Adriatic Slalom, nasljednik Jadranskog slaloma, održati bi se trebao 8. ožujka, a prva vožnja na Radeševu počinje u 10 sati, izvijestio je Štimac. Dan ranije će se na Korzu u 19:30 održati javno izvlačenje brojeva, a Riječani će imati priliku pozdraviti jaka imena iz Svjetskog kupa. Tu bi trebao biti Jens Byggmark koji je upravo na Platku prošle godine krenuo putem povratka na staze stare slave i na Svjetskom se prvenstvu prije dva dana okitio slalomskim srebrom. Šveđani dolaze u jakom sastavu, bit će tu i Matthias Hargin i Axel Baeck, zatim slovenski slalomaši te domaće uzdanice.

Riječanima na ruku ide raspored Svjetskog kupa budući da se vikend prije Adriatic Slaloma u Kranjskoj Gori voze utrke u tehničkim disciplinama. Poslije toga su na rasporedu brze discipline u Kvitfjellu što znači da bi lista zvučnih imena mogla biti još dulja jer će tehničari biti u prilici iskoristiti blizinu Platka da odrade jednu utrku Europa kupa.

-.--.-

Dočekat će ih 300 volontera angažiranih oko utrke i, organizatori se nadaju, barem 1.500 gledatelja kao i prošle godine. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 20 kn, a uključivat će i obrok na Platku. Organiziranim autobusnim prijevozom na riječko bi skijalište trebalo pristići i puno školske djece, a svi se zajedno nadaju ponovnim pohvalama Svjetske skijaške federacije u pogledu organizacije. Konačna potvrda o održavanju Adriatic Slaloma trebala bi stići do 1. ožujka kada će komisija ocijeniti snježne uvjete na Platku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1384076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr