Skijanje.hr

23.07.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Poveznica Sella Nevea-Kanin: borba s vremenom

Zahuktali se radovi na gradnji poveznice Sella Nevee i Kanina. Kraj radova predviđen za listopad 2009.

Zahuktali su se radovi na izgradnji poveznice talijanskog skijališta Sella Nevea i slovenskog Kanina. Žičara i staza koje bi trebale spojiti ova dva skijališta trebale bi biti završene do listopada ove godine. To znači da bi već u sezoni 2009/10 skijaši mogli koristiti ukupno 35 km staza i neopisivo freeride prostranstvo na granici Italije i Slovenije.

Prema prvotnom je planu poveznica trebala biti gotova prije godinu dana, no zbog papirologije cijeli se projekt odužio. Radovi su počeli tek u kolovozu 2008., prekasno za završetak do sezone 2008/09. Zato se ove godine nije kasnilo, građevinski su strojevi počeli krčiti put prema planinama već krajem svibnja. Ogroman dio vremena "pojelo" je samo probijanje puta kroz snijeg kojeg je još u lipnju bilo u izvanrednim količinama. Ništa čudno ako se zna da je zimus na području Sella Nevee napadalo čak 9 m snijega!

Konačno, 2. srpnja je probijen put do buduće vršne stanice na koju će se građevinari koncentrirati u narednom periodu. O želji da se radovi završe u roku te kako bi se nadoknadilo vrijeme izgubljeno na čišćenje snijega govori činjenica da se radi do deset sati navečer. Graditelji se pribojavaju i ranih snjegova u rujnu te se sada vodi borba s vremenom kako bi se vršna stanica buduće gondole izgradila na vrijeme.

Investitor u poveznicu je Promotur, talijanska tvrtka koja upravlja s pet skijališta u regiji Friuli-Venezia-Giulia. Ime projekta, Slovita, simbolički označava vezu između dviju država preko čijih će granica skijaši slobodno skijati.

U nastavku pogledajte fotografije s izgradnje žičare i staze:

-.--.-
Trasa buduće staze

-.--.-
Bazna stanica buduće gondole

-.--.-
Prokopavanje puta prema vršnoj stanici

-.--.-
Ogromna količina snijega pri vrhu u lipnju!

-.--.-
Pozicija vršne stanice buduće gondole

-.--.-
Kabina buduće gondoleKOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2019.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4236
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr