NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.09.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva CroSki

 

CroSki: Rujanske pripreme u Zermattu

Rujan je tradicionalno mjesec kojega članovi i članice hrvatskih skijaških reprezentacija, osobito u slučaju povoljnih vremenskih prilika, gotovo u cijelosti provode na ledenjaku ponad Zermatta (SUI).

Skijaški treninzi ponad Zermatta redovito slijede nakon kolovoza u kojem je primarni fokus nešto manje na aktivnom odmoru, a puno više na radu na kondicijskoj pripremi za sezonu. Pa drugačije nije bilo niti ove godine.

S osobitim nestrpljenjem pripreme na Zermattu dočekao je Ivica Kostelić. Koji nakon kondicijskih priprema odrađenih na otoku Mljetu te, između ostalog, i na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu u skijanju želi provjeriti stanje nedavno opet operativno saniranog koljena. 

Svakako najvažnija informacija, kada je Ivica u pitanju, trenutno je ta da su srpanjske i kolovoške kondicijske pripreme, pod punim opterećenjem za koljeno, odrađene vrlo uspješno. Specifičnosti samih skijaških pokreta ipak se na taj način ne daju u potpunosti simulirati, no ipak je za nadati se da će i prve vijesti s prvih punih postoperativnih skijaških treninga svakako biti pozitivne. Iako se kod Ivice i Ante Kostelića proljetno skijanje smatra bazom građenja uspješne skijaške forme tijekom zimskih mjeseci, važnost rujanskih ski treninga za sve je skijašice i skijaše, pa tako i za Ivicu, uvijek na izrazito visokom stupnju. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 281238
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr