06.03.2006.      

Autor: Goran VukelićIzvor: Hina Photo: Platak, arhiva Skijanje.hr 

Premijerovo DA kandidaturi za Univerzijadu 2013.

''Dat ćemo punu potporu tom projektu'', rekao je premijer Sanader osvrćući se na kandidaturu Hrvatske za zimsku Univerzijadu 2013.g.

U Zagrebu je danas održan sastanak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ive Sanadera i predstavnika Primorsko-goranske i Karlovačke županije s temom kandidature Hrvatske za organizaciju zimske Univerzijade 2013. ili 2015.g.

"Dat ćemo punu potporu tom projektu kojeg smatramo razvojnim za nekoliko županija, od Istarske, preko Primorsko-goranske, do Ličko-senjske i Karlovačke županije", rekao je Sanader nakon sastanka.

Istaknuto je i kako će se na temu Univerzijade održati sastanci s predstavnicima Slovenije i Bosne i Hercegovine budući da Hrvatska sama ne može organizirati događaj takve razine. No, Slovenci su već najavili da bi u kandidaturu mogli sami krenuti, a ukoliko ostanu pri tom stajalištu, Hrvatska će partnera za suorganizaciju tražiti u BiH, riječi su premijera.

Sanader je podržao i napore Primorsko-goranske županije u revitalizaciji HOC Bjelolasica, a župan primorsko-goranski, Zlatko Komadina, istaknuo je da je za cijeli projekt Univerzijade potrebno osigurati oko 110 milijuna eura. Ipak, po njemu, neke objekte nema smisla graditi te bi zato partnerstvo s nekom od susjednih država dobro došlo "...kako se za potrebe Univerzijade ne bi gradila Potemkinova sela", nadodao je Komadina.

Podsjetimo, kandidatura za zimsku Univerzijadu 2011.g. propala je zbog "gluhog telefona" između Inicijativnog odbora i nadležnih državnih tijela. Pismo namjere, koje je trebalo potvrditi nadležno Ministarstvo, nije bilo poslano na vrijeme na adresu FISU-a (Svjetska federacija sveučilišnih sportova), te je stoga i inicijativa Milana Tumare odložena za neke bolje dane. Čini se da su ti dani konačno na vidiku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280536
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr