10.07.2010.      

Autori: Goran Razić, Elinka BarišićPhoto: Skijanje.hr (naslovna), dubrovnikcablecar.com (u tekstu) 

Puštena u rad jedina gondola u Hrvatskoj

Iako nije skijaška vijest, svakako je značajno da je danas u rad puštena jedina gondola koja trenutno postoji u Hrvatskoj. Ona u Dubrovniku.

U sklopu otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara danas će u Dubrovniku biti puštena u rad gondola koja će turiste prevoziti iz grada na Srđ.

Iako to svakako nije vijest iz skijaške domene, značajna je po tome da je ovo trenutno jedina gondola u Hrvatskoj. Postojala je ona na ovom istom mjestu još od 1969. godine, no srušena je u ratu pa sve od onda postoji ideja o obnovi. Konzorcij Doppelmayr-Garaventa počeo je na njenoj izradi prošle godine kada je pripremljena sva papirologija, a trasa nove gondole, kao i početna i završna stanica iste su kao one prijeratne.

Upravo zbog ograničenog prostora polazne stanice, koja je smještena u neposrednoj blizini staroga grada, veličina gondole nije mogla biti pretjerano velika, pa je kapacitet nove gondole 30 osoba. Postoje dvije kabine koje će voziti kružno, a spektakularni pogled omogućit će ostakljene stijene.

Na gornjoj postaji na Srđu biti će uređen restoran, a u budućnosti se ovdje planiraju uvesti i još neki dodatni sadržaji. Cijena povratne karte biti će 10 Eura, odnosno 75 kn, a građanstvo i turisti će se novom gondolom moći voziti od sutra. Visina gornje stanice je 405 mnv, dok duljina trase 778 m, koju gondola prevaljuje za manje od 3 minute.

-.-dubrovnikcablecar.com-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264878
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr