08.02.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Quiksilver traži izlaz iz Rossignola

Amerikanci gomilaju gubitke nakon preuzimanja Rossignola.

Početkom 2005. objavljeno je da poznati američki brand vezan uz opremu za vodene sportove, Quiksilver, planira preuzimanje Rossignola. Kupnjom tog francuskog proizvođača sportske, posebno skijaške, opreme Quiksilver je namjeravao ući u novu tržišnu nišu te uz sebe vezati i imidž "zimskog" branda. No, kao nedavno i kod Salomona, i ovdje su se pojavili problemi.

 

Očigledno se zamišljeni posao nije odvijao kao što je planirano jer je u zadnjem financijskom izvješću objavljenom krajem siječnja Quiksilver iznio zabrinjavajuće brojke što je i uzrokovalo pad vrijednosti njihovih dionica. Uz to, obznanjeno je da je angažirana konzultantska kuća JP Morgan kako bi se razmotrile opcije prodaje Rossignola. Još krajem prosinca 2007. Quiksilver je prodao golferski odjel Rossignola jednoj japanskoj tvrtci. Sad je u planu i prodaja odjela za zimske sportove te povratak "korijenima", tj. proizvodnji opreme za surfanje te obuće.

 

Amerikanci očigledno nisu naučili ništa iz primjera Benettona koji je svojevremeno također pod svoju "kapu" stavio nekoliko skijaških brandova. Vrlo su brzo postali svjesni činjenice da proizvođači odjeće posluju po principima bitno drugačijima od proizvođača specijalizirane sportske opreme. Vidjevši da će tu teško ponoviti uspjeh iz modne industrije, Benetton se brzo povukao iz skijaškog bussinessa koji mu nije jamčio visoke prihode.

 

Općenito, cijela se skijaška industrija posljednjih nekoliko godina našla u nezadivnoj situaciji zbog toplih i snijegom škrtih zima. Također, primjetan je i trend iznajmljivanja opreme, a ne kupovanja nove. Očekuje se da će ove sezone prodaja skijaške opreme pasti za čak 30%, a to zahtijeva drastično rezanje troškova kod proizvođača.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 130901
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr