20.11.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Spašavanje Resi Stiegler, AP Photo  

Resi Stiegler opet ozlijeđena

Nesretna Amerikanka nastradala tijekom treninga na Copper Mountainu.

Ako netko nema sreće sa zdravljem, onda je to sigurno Resi Stiegler. Američka je skijašica nastradala na Copper Mountainu, a nova je ozljeda dio prebogatog niza nesreća koji je prati u posljednjih nekoliko sezona.

-.--.-stieglerStiegler je nastradala jučer za vrijeme treninga veleslaloma kada je skijom zakačila vrata pri dnu staze te pala. Ozljeđeno joj je lijevo koljeno, a težina ozljede još nije poznata. Amerikanka je brzo prebačena u ambulantu na Copper Mountainu, a nakon toga i u bolnicu u Vailu gdje je podvrgnuta daljnjim pregledima.

"Teško nam je kad se bilo koje naše dijete ozlijedi, primamo to vrlo osobno", kazao je Jim Tracy, trener američkih skijašica. "Mrzim rabiti klišej da je ovo sport i da se takve stvari dešavaju, no to je istina. Pokušavamo im sve osigurati, od zaštite do pravilnog treniranja, no takve se stvari jednostavno dogode."

Trebala je ovo biti prva prava sezona za Stiegler nakon dugog izbivanja sa snijega zbog ozljeda. Najprije je teško stradala na utrci u austrijskom Lienzu gdje je slomila lijevu ruku i potrgala ligamente desnog koljena. Na to se kasnije nadovezala ozljeda desnog koljena zadobivena na humanitarnoj nogometnoj utakmici u SAD-u. Od prosinca 2007. Stiegler je tako nastupila samo na tri utrke: slalomu na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu (19. mjesto) te uvodnim utrkama ove sezone u Söldenu i Leviju (bez plasmana u 2. vožnju).

Stiegler je prošle subote proslavila i svoj 24. rođendan. Kroz kompletno odrađene pripreme proteklog ljeta te nastupe na utrkama Svjetskog kupa tražila je svoje mjesto u američkoj reprezentaciji za Zimske olimpijske igre u Vancouveru. Nažalost, izgleda da će umjesto na snijegu, Stiegler opet neko vrijeme provesti pod paskom liječnika.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199976
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr