29.08.2008.      

Autor: Goran Razić 

Rossignol blizu prodaje?

Saga oko Rossignola još uvijek traje, a sudeći prema posljednjim događanjima, vrlo je izgledno da će se Quiksilver uskoro riješiti "vrućeg krumpira".

Nakon posljednjih događanja, od prije nekoliko mjeseci, kada je i službeno objavljena prodaja Rossignola, danas po prvi puta na horizontu se nazire i rasplet ove sage. Procijenjen kao financijski neisplativa investicija Rossignol se tako našao na prodaji. Podsjetimo, Quiksilver je kupio Rossignol prije 3 godine i tada je platio oko 320 milijuna USD. Sadašnja cijena, koju nudi grupacija Chartreuse & Mont Blanc, u vlasništvu bivšeg CEO-a Rossignola Brune Cercleya, iznosi 147 milijun USD. Ne treba posebno naglašavati kako je iznos manji od polovice, za koliko je prethodno Rossignol kupljen.

Budući kako ponude ne padaju sa svih strana, vrlo je izgledno kako će Quiksilver na ovu ponudu pristati, iako je obećano plaćanje 75% u gotovini, dok bi ostatak bio podmiren s vremenom. Nazire li se kraj Rossignolovoj sagi tek predstoji vidjeti, no jedno je sigurno - kako god bilo, krajnji kupci Rossignolovih proizvoda ne bi smjeli ni na koji način osjetiti novonastale promijene.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200725
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr