Skijanje.hr

22.06.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Goran Razić (Saas Fee)

 

Saas Fee dobiva najvišu žičaru Europe

Nakon uspješno provedenog referenduma među lokalnim stanovništvom, otvoren je put da Saas Fee dobije najvišu žičaru te ujedno i najvišu gondolu u Europi.

Nova gondola za osam osoba koja će se kroz iduće dvije godine izgraditi od Saas Feea prema Spielbodenu te Längfluhu dio je šireg projekta povećavanja kapaciteta zasnježivanja na Längfluhu i cijelom Spielboden-Längfluh sektoru baš kao i izgradnje jednog dodatnog restorana na Längfluhu. A plan je da nova žičara ide sve do 4 000 metara nadmorske visine.

Takva žičara sve do 4 000 metara visine uvrstit će se nakon izgradnje među tri najviše na svijetu. A što se Europe tiče, nadvisit će susjedni Zermatt s njegovim dvjema vučnicama, koje opet dosežu 3 899 metara nadmorske visine.

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4020430
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr