19.10.2010.      

 

Sezona 2010/11.: Optimizam proizvođača skija

Nakon određenog kriznog razdoblja, poslovni rezultati vodećih svjetskih proizvođača skija nude optimizam za sezonu 2010/11.

Sukladno pisanju Ski2b.com portala, većina proizvođača skija s optimizmom gleda prema skijaškoj sezoni 2010/11. A osnovni razlozi optimizma leže u pozitivnim poslovnim rezultatima za sezonu 2009/10.

U segmentu prodaje alpskih skija, Atomic tako za sezonu 2010/11. računa s porastom prodaje od 10 000 pari skija, što bi bio porast sa 600 000 na otprilike 610 000 prodanih pari skija godišnje na svjetskoj razini. A i s ovim sadašnjim podacima, Atomic jasno vodi na tržištu svjetske prodaje skija.

Nakon prošlogodišnje poslovne sanacije, konkurenti iz Rossignola u prodaji za Atomicom zaostaju za otprilike 100 000 prodanih pari skija. Dok "vodeću četvorku" na tržištu prema trenutnim podacima za 2010. godinu zaokružuju još Fischer i Voelkl.

Svima u skijaškoj industriji jasno je da se više teško može ponoviti stanje iz 90-ih godina prošlog stoljeća, kada se na svjetskoj razini prodavalo gotovo sve do 8 milijuna pari skija godišnje. O kolikom se padu realno radi, i što su vodeći proizvođači skija morali prošlih godina pretrpjeti, dovoljno govori usporedba po kojoj se sada svi zadovoljavaju laganim uzlaznim trendom. Koji se u brojkama, nakon već spomenutih do 8 milijuna prodanih pari skija u 90-ima, danas zaustavlja na sveukupno oko 3,4 milijuna prodanih pari skija u godini.

Ipak, svakako je dobro za ustvrditi da su gašenja određenih pogona, mjere štednje i prilagodbe na novonastalo stanje kod vodećih svjetskih proizvođača skija očito proizveli pozitivan poslovni učinak. Naravno, opet sve prvenstveno na zadovoljstvo kako mnogobrojnih skijaš(ic)a-rekreativaca, tako i profesionalnih skijašica i skijaša.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239072
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr