15.06.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: Mt. Huller webcam, 15.06.2011.

 

Sjajan start sezone u Australiji

Skijaška sezona i više je nego uspješno otvorena proteklog vikenda u Australiji.

Protekli vikend, u Australiji blagdanski "Queen's Birthday" vikend, označio je ujedno i početak skijaške sezone na australskim skijalištima. A za početak, veliki broj tamošnjih zaljubljenika u skijanje na većini vodećih skijališta zemlje i kontinenta dočekali su - gotovo nikada bolji snježni uvjeti te prekrasno sunčano vrijeme.

Tisuće ljudi našle su se tako na snijegu Mt. Bullera u australskoj saveznoj državi Victoria. I to uz otvorenih čak pet ski-liftova te na na vrijeme pripremljenoj podlozi od sveukupno 50-ak centimetara snijega, od čega 30-ak centimetara otpada na prirodno napadali snijeg (gotovo povijesno najbolje otvaranje sezone na ovom odredištu, nap.a.).

Svoj najbolji start u sezonu nakon 2000. godine upisao je i Mt. Hotham, također odredište u saveznoj državi Victoria. Te odredište koje ove sezone obilježava obljetnicu 150 godina skijanja u Australiji. Dok su tek za nijansu lošiji, ali još uvijek odlični uvjeti za otvaranje sezone skijanja, ubilježeni i na trećem važnom skijaškom odredištu Victorije, na Falls Creeku.

Thredbo i Perisher, dva skijaška odredišta koja su 'perjanice' savezne države New South Wales, također su sa zadovoljstvom dočekala odlične snježne uvjete za start u novu sezonu. Spojena ujedno i novom "Super Ski Ticket" ski-kartom, kupnja koje snježni užitak ubuduće omogućava u istome danu na obama skijalištima.

Za razliku od svojih australskih kolega, nešto manje zadovoljstva snježnom situacijom trenutno imaju na Novom Zelandu i u Južnoj Americi. Blaga jesen i rana zima do daljnjega su tako odgodile početak skijanja na novozelanskim skijalištima Coronet Peak i Mt. Hutt te na čileanskim odredištima Portillo i Valle Nevado.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2665857
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr