24.10.2010.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj, Željko Ivnik

Photo: Veleslalom skijaša Sölden 2010., Skijanje.hr

 

Sölden, VSL (m): Nakon 1. vožnje Richard, Ivica 10.

"Luda" prva vožnja veleslaloma u Söldenu donijela je plasmane prvih šest skijaša unutar 15 stotinki sekunde razmaka! U vodstvu Cyprien Richard (FRA), Ivica Kostelić 10., Natko 60.

Vodeći Cyprien Richard u prvoj je vožnji Söldena danas odskijao vrijeme 1:10.56. A "u stopu" ga dalje redom prate Ted Ligety (USA, + 0.02 sek.) te Davide Simoncelli i Philipp Schoerghofer (ITA i AUT, + 0.03. sek.).

Unutar 15 stotinki sekunde u odnosu na vodećeg još su Marcel Hirscher (AUT) te Kjetil Jansrud (NOR). A i Aksel Lund Svindal (NOR) nakon prve vožnje za vodećim zaostaje svega + 0.39 sek.

Iako je imao prvi prolaz za stotinku sekunde brži od Cypriena Richarda, Ivica Kostelić nakon prve vožnje drži 10. poziciju, uz + 1.23 sek. zaostatka u odnosu na Francuza. Dok je Natko Zrnčić-Dim, sa startnim brojem 69, doskijao do 60. mjesta prve vožnje (+ 4.69 sek.), što, naravno, nije bilo niti izbliza dosta za mogući plasman u drugu vožnju.

Ivica Kostelić (naslovna fotografija) uvijek fascinira svojom objektivnošću i realnim pogledom na stanje stvari.  Evo kako je za Skijanje.hr opisao svoju prvu vožnju:

"Neupitno je da se magla navlačila na stazu, ali svi su natjecatelji imali podjednake uvjete. Napravio sam veliku grešku na glavnoj strmini nakon druge prijelomnice i tu sam izgubio dragocjeno vrijeme.

Donji sam dio staze odvozio solidno. Imam solidnu startnu poziciju za drugu vožnju i smatram da će se skijaši iz vrha nemilice iznenaditi kada shvate koliko je staza loša. To je dobro za mene, naposlijetku ja moram uvijek gledati svoje konkurente u ukupnom poretku."
, zaključio je Ivica nakon prve vožnje.

"Vožnja nije bila idealna. Na prvome sam ravnom dijelu staze pustio skiju, dok me je na prijelomnici izbacilo iz ritma. Na samoj strmini, da bi napravio ispravan zavoj, ne gubeći vrijeme, pri svakome okretu potrebna je približno ravna površina. Ovdje smo imali doslovno rupu na rupi.

Unatoč svemu, zadovoljan sam zbog činjenice da sam startao od prve utrke Svjetskog kupa, što mi je oduvijek bila želja"
, svoj je nastup prokomentirao Natko Zrnčić-Dim (fotografija niže).

-.--.- 

Druga vožnja muškog veleslaloma Söldena zbog magle na stazi (fotografija niže) je s 13:00 h za sada sa svojim startom pomaknuta na 14:45 h.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 278834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr