NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.10.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Sölden VSL (m) - najava utrke

Ivica Kostelić s brojem 14, Filip Zubčić s brojem 68 u muški veleslalom Söldena (AUT).

Uistinu impresivnih, donekle ipak i pretjeranih 80 skijaša (!) iz čak 26 zemalja prijavljeno je za start muškog veleslalomskog otvaranja FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju za sezonu 2013/14.

Poput skijašica, i skijaši će sutra na "Rettenbach" stazu Rettenbach ledenjaka ponad Söldena u terminu prve vožnje od 9:30 te u terminu druge vožnje od 12:45 sati. A i postavljači su nacionalno identični - francuski trener Chastan postavit će prvu, a talijanski trener (iako i sam Francuz) Theolier drugu postavku vratiju. Obje vožnje za sutra su u izravnom TV prijenosu najavljene na HTV 2. 

Ted Ligety (USA) impresivnu veleslalomsku sezonu prošle je godine najavio upravo u Söldenu, i to pobjedom uz zbrojenih čak 2.75 sek. prednosti u odnosu na Manfreda Mölgga (ITA). Marcel Hirscher (AUT) za ovu sezonu najavljuje snažniji "veleslalomski pritisak" na Amerikanca. No eventualnom sutrašnjom pobjedom Ligety bi stigao do tri söldenške pobjede u nizu. Do serije koju na ovom austrijskom ledenjačkom skijalištu nema nitko, jer samo su Hermann Maier (AUT) i povratnik na staze Bode Miller (USA) u Söldenu uspjeli, poput Ligetyja, upisati po dvije vezane pobjede.

Sa startnim brojem 1 utrku će sutra otvoriti svakako jedan od pritajenih favorita također i za pobjedu, Alexis Pinturault (FRA). Ligety i Hirscher kreću treći pa četvrti, odmah iza još Felixa Neureuthera (GER).

Ivica Kostelić sudjelovao je na današnjem ždrijebu startnih brojeva u onom drugom dijelu prve jakosne skupine. I izvukao drugi najlošiji mogući startni broj - startni broj 14. Sutrašnji start Ivici će u Söldenu biti već 11. u karijeri. Dok kao najbolji plasman ima upisano 5. mjesto iz šampionske 2011. godine. Uz Ivicu Kostelića na sutrašnjoj utrci nastupit će i naš drugi od sveukupno tri A reprezentativaca - Filip Zubčić. No neće imati nimalo lak posao, uz startni broj 68.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

Rezultati uživo 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 203065
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr