23.10.2010.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić

Photo: Veleslalomska utrka Sölden 2010, Skijanje.hr

 

Sölden, VSL (ž): Rebensburg istaknula ambicije

Premijerna utrka nove sezone FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju pripala Viktoriji Rebensburg.

Otvaranje sezone FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju danas u Söldenu obilježila je Viktoria Rebensburg. Njemica je doskijala do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu nakon što je u prvoj vožnji zauzela drugu poziciju.

-.--.-

Zaostajala je tada Rebensburg (slika gore) za sunarodnjakinjom Kathrin Hölzl (dolje) 45 stotinki sekunde, a vodeći je trolist nakon prve vožnje zaokružila Maria Riesch s vremenom identičnim kao i Rebensburg. Istaknule su tako Njemice visoka očekivanja od sezone koja će svoj vrhunac imati u njihovom dvorištu, na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu u veljači 2011. Olimpijska veleslalomska pobjednica iz Vancouvera Viktoria Rebensburg se nastupom u drugoj vožnji uspjela othrvati napadima kolegica iz reprezentacije te je preuzela crvenu majicu vodeće u disciplini od prošlosezonske pobjednice Hölzl.

-.--.-

Kathrin Hölzl je nakraju završila druga, ispred Manuele Mölgg (dolje) koja je u prvoj vožnji zauzela petu poziciju. Maria Riesch se morala zadovoljiti petim mjestom ukupno, no za nju je bitnije što joj je glavna konkurentica za Veliki kristalni globus prošlih sezona, Lindsey Vonn, završila tek na 18. poziciji. Uz iznimku Rebensburg koja se pod reflektorima "pojavila" tek nakon Vancouvera, današnjom su uvodnom utrkom sezone dominirala znana imena koja su i zauzela prvih sedam mjesta.

-.--.-

Iako su vremenske najave govorile o snježnim padalinama na ledenjaku Rettenbach za vrijeme utrke, to se srećom nije dogodilo. Austrijanci su odaslali u svijet lijepu sliku pred početak zime, a skijašice su se mogle radovati stazi koja je dobro podnijela cijelu startnu listu i pružila svima gotovo jednake uvjete za skijanje.

Na premijernoj utrci sezone za skijašice nije bilo hrvatskih predstavnica koje će se koncentrirati na prvi slalom sezone u finskom Leviju 13. studenog. U Söldenu je sutra na rasporedu prva utrka muškog dijela Svjetskog kupa gdje ćemo u veleslalomu gledati i naše Ivicu Kostelića i Natka Zrnčića-Dima.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. REBENSBURG Viktoria (GER) 2:26,39
2. HOELZL Kathrin (GER) +0,42
3. MOELGG Manuela (ITA) +0,86
4. POUTIAINEN Tanja (FIN) +0,93
5. RIESCH Maria (GER) +1,10
6. MAZE Tina (SLO) +1,13
7. ZETTEL Kathrin (AUT) +1,28
8. WORLEY Tessa (FRA) +1,42
9. MARMOTTAN Anemone (FRA) +1,52
10. GOERGL Elisabeth (AUT) +1,59

-.--.-

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 227850
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr