22.10.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Sölden, VSL (ž): Veleslalomska premijera Vonn!

Lindsey Vonn (USA) senzacionalna je pobjednica prvog veleslaloma nove sezone Svjetskog kupa. Sofija Novoselić 40. nakon prve vožnje.

Uoči sezone najavljivala je da je naporno radila i tjelesno, i na svojoj tehnici. Prvenstveno u tehničkim disciplinama. No da će Lindsey Vonn već na prvom veleslalomu sezone stići do svoje premijerne veleslalomske pobjede na nekoj od utrka najviše profesionalne razine - e to je već bilo malo teže za očekivati.

Sjajne temelje današnjem uspjehu u Söldenu Vonn je postavila već nakon prve vožnje, kada je zauzela četvrto mjesto, uz svega 82 stotinke sekunde zaostatka u odnosu na nakon prve vožnje vodeću Federicu Brignone (ITA). A u drugoj vožnji Amerikanka je potom isprva vrlo solidno odradila tehnički zahtjevnije i strme dijelove "Rettenbach" staze. Pa je potom u završnom, ravnom i položenijem dijelu staze definitivno izgradila pobjedničko vrijeme 2:24.43.

Drugo mjesto na utrci pripalo je prošlosezonskoj pobjednici Söldena, aktualnoj veleslalomskoj pobjednici Svjetskog kupa te aktualnoj veleslalomskoj olimpijskoj pobjednici Viktoriji Rebensburg (GER), i to uz svega četiri stotinke sekunde zbrojenog zaostatka u odnosu na Vonn. I uz pobjedu ispuštenu upravo u tom odlučujućem, posljednjem položenijem dijelu staze. Elisabeth Görgl (AUT) drugo mjesto nakon prve vožnje zamijenila je konačnim trećim mjestom na utrci. Zamijenivši zapravo mjesto s Rebensburg, koja je nakon prve vožnje bila treća. Dok je vodeća nakon prve vožnje Brignone pala u drugoj vožnji nakon jedne velike dekoncentracije još u prvoj trećini staze.

Sjajan posao, nakon što je dvije trećine prve vožnje odradila bez jednog štapa, u konačnici je napravila i Tessa Worley (FRA), doskijavši na završno četvrto mjesto na utrci. Dok će najviše razloga za nezadovoljstvo nakon Söldena vjerojatno imati Tanja Poutiainen (FIN), koja je odustala još u prvoj vožnji te neprepoznatljivo blijeda Tina Maze (SLO), koja je utrku završila tek na 23. poziciji.

Jedina hrvatska predstavnica na utrci, Sofija Novoselić, u svojem je premijernom nastupu na nekom od veleslaloma Svjetskog kupa sa startnim brojem 60 dosegnula 40. poziciju u plasmanu prve vožnje utrke. Uz 4.14 sekundi zaostatka u odnosu na vodeću Brignone. Te 1.03 sek. udaljenosti od 30. pozicije prve vožnje i mogućeg plasmana u drugu vožnju.

"Staza je bila dobra, kao i vožnja na početku, no na strmini sam malo lošije skijala. Trebam još treninga, ali sveukupno sam zadovoljna, skupljam iskustvo za daljnje utrke", nakon utrke je kratko komentirala Sofija.

-.--.-

Nakon ženske utrke održane po prelijepom, sunčanom vremenu, na ledeno pripremljenoj stazi, sutra 'na scenu' u Söldenu, također sa svojim prvim veleslalomom sezone, stupaju i skijaši.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na današnjoj utrci:

1. VONN Lindsey (USA) 2:24.43
2. REBENSBURG Viktoria (GER) + 0.04
3. GOERGL Elisabeth (AUT) + 0.40
4. WORLEY Tessa (FRA) + 0.80
5. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 0.90
6. FENNINGER Anna (AUT) + 1.24
7. ZETTEL Kathrin (AUT) + 1.48
8. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 1.53
9. BARIOZ Taina (FRA) + 1.81
10. MANCUSO Julia (USA) + 1.86
...
40. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 4.14 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf format)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 175177
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr