NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.10.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Sölden VSL (ž) - najava utrke

Dozvoli li to vrlo nepovoljna vremenska prognoza, skijašice će veleslalomom u Söldenu sutra otvoriti Svjetski skijaški kup u sezoni 2012/13.

Za početak ono najvažnije - od prvih 15 skijašica s trenutne tzv. FIS WCSL veleslalomske startne liste, u Söldenu će sutra na start njih - 14. Nedostaje jedino, sada već tradicionalno, Marlies Schild (AUT). Koja Sölden zaobilazi 'u širokom luku' još od teškog loma noge kojeg je ondje svojedobno doživjela.

Sa startnim brojem 1 utrku bi trebala otvoriti domaća uzdanica Elisabeth Görgl. Prošlosezonska uvjerljiva veleslalomska pobjednica Svjetskog kupa, Viktoria Rebensburg (GER), za utrku ima startni broj 2. Tina Maze (SLO) u utrku će s brojem 4. Lindsey Vonn (USA) s brojem 3. A Maria Höfl-Riesch (GER), zahvaljujući izostanku Marlies Schild, sa startnim brojem 8.

Za utrku je sveukupno prijavljeno 66 skijašica iz 19 zemalja svijeta, bez hrvatskih predstavnica. 

Prva vožnja zakazana je za 9:30 h (postavljač C. Schwaiger - GER). Druga vožnja za 12:45 h (postavljač A. Sechaud - FRA). Uz snimku prve pa prijenos druge vožnje na HTV 2. Te izravni TV prijenos obiju vožnji samo na stranim TV postajama.

"Rettenbach" staza za utrku kreće s 3.040, a cilj joj je na 2.670 mnv. Jednu od svoje za sada dvije veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu prošle sezone, podsjećamo, tada na opće iznenađenje na njoj je ostvarila Lindsey Vonn ispred V. Rebensburg i E. Görgl. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 22148
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr