19.02.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Photo: Goran Razić (GAP 2011.)

 

SP Garmisch, SL (ž): Schild potvrdila primat

Marlies Schild osvojila svjetsko slalomsko zlato ispred Kathrin Zettel i Marie Pietilae-Holmner. Ana Jelušić 17.

Marlies Schild (naslovna fotografija) nije dovela u pitanje svoj slalomski status ove sezone. S pet pobjeda u sezoni bila je favoritkinja pred slalomsku utrku na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu, a tu je ulogu i opravdala.

Imala je Austrijanka najbolje vrijeme prve vožnje, a za konačan uspjeh joj je bilo dostatno sedmo vrijeme u drugoj vožnji. Koliko je prolaskom kroz cilj razveselila Austrijance, toliko je rastužila domaćine Nijemce. Pogurnula je, naime, najveću njemačku nadu Mariu Riesch na četvrto mjesto i time je zadržala na "samo" dvije brončane medalje u Garmischu. Organizatori su, a i vrlo dobre njemačke skijašice same, vjerojatno više očekivale od "svojeg" prvenstva.

-.-Goran Razić-.-

Slavlje za Austriju je upotpunila Kathrin Zettel (gore) sa srebrnom medaljom dok je broncu osvojila Maria Pietilae-Holmner. Tina Maze je završila na visokom petom mjestu, a vrlo izglednu medalju je propustila osvojiti Tanja Poutiainen. Finkinja je obećavajuće drugo vrijeme prve vožnje pokvarila greškom tik pred ciljem.

-.-Goran Razić-.-

Ana Jelušić (gore) je utrku završila na 17. mjestu što je napredak u odnosu na prvu vožnju gdje je bila tek 24. Riječanka je nastavila s plasmanima koji je prate kroz cijelu sezonu, a ponavljanje četvrtog mjesta sa Svjetskog prvenstva otprije četiri godine je s ovom razinom forme ipak bilo preoptimistično očekivati.

Ana je ipak s drugom vožnjom bila puno zadovoljnija: "S drugom vožnjom sam puno zadovoljnija. Kad bih uspjela spojiti dvije takve vožnje bio bi to solidan dan. Ovako je to polovičan uspjeh. Biti tu negdje oko 20. mjesta nije nešto čega bih se trebala stidjeti i za razliku od početka sezone više ne plačem", konstatirala je Ana Jelušić na kraju utrke. 

 

-.-Goran Razić-.-

 Sofija Novoselić (gore) je prvu vožnju završila na 31. mjestu, a s nastupom u drugoj je skupila ukupno 8.01 s. zaostatka te okončala na 28. mjestu. Iva Mišak je utrku završila s 12.41 s. zaostatka na 35. mjestu dok Tea Palić nije uspjela završiti prvu vožnju.

Na muškom kvalifikacijskom slalomu za sutrašnju glavnu utrku, Filip Zubčić zauzeo je konačnu 22. poziciju i plasirao se u sutrašnju utrku. Dok je Matej Vidović bio 31., što nije bilo dostatno za sutrašnji start.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:45,79
2. ZETTEL Kathrin (AUT) +0,34
3. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +0,65
4. RIESCH Maria (GER) +1,34
5. MAZE Tina (SLO) +1,76
6. MOELGG Manuela (ITA) +1,86
6. POUTIAINEN Tanja (FIN) +1,86
8. HANSDOTTER Frida (SWE) +2,05
9. NOENS Nastasia (FRA) +2,39
10. ZUZULOVA Veronika (SVK) +2,40
...
17. JELUŠIĆ Ana (CRO) +3,65
28. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) +8,01
35. MIŠAK Iva (CRO) +12,41
PALIĆ Tea (CRO) - nije završila 1. vožnju

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 365762
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr