16.02.2013.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

SP Schladming: Shiffrin ležernošću do pobjede

Koje će boje biti u modi narednog ljeta odnosno da li moda diktira da se mlade djevojke oblače nešto ležernije doista ne znamo...

...međutim, definitivno smo sigurni u jedno - djevojka koja je praktički do jučer svakodnevno gledala Ulicu Sezam i šarala po bojanci danas raspiruje maštu skijaške javnosti.  

Amerikanka Mikaela Shiffrin narednog će mjeseca napuniti 18 godina, broji tek tridesetak nastupa u Svjetskom kupu i nalazi se pred velikim problemom. Naime, prema američkom zakonu o alkoholu ona još naredne tri godine ne smije piti! Aktualna sljemenska kraljica i nova svjetska prvakinja morat će ubuduće pripaziti prilikom nazdravljanja novim pobjedama, kojih će nesumnjivo biti pregršt.

"Danas sam se probudila s vrstom osjećaja koji vam govori da sve svoje novce trebate uložiti na vlastitu pobjedu. 

Skijala sam čiste glave, ležerno, baš kao da igram tenis, golf ili surfam. Činjenica je da sam se "čupala" tijekom prve vožnje, međutim, to me nije nimalo zabrinjavalo. Drugu sam vožnju odradila uz ogromnu podršku publike koju čujete iz startne kućice te, kao i svaki puta do sada, uz podršku moje obitelji i trenera"
. izjavila je Mikaela na konferenciji za novinare.

Austrijanka Michaela Kirchgasser spontano je ponudila otkriće. Njene suze radosnice potvrda su da i Austrijanci plaču te slave srebro baš poput ostalih smrtnika, s neizmjernim veseljem:

"Nastup pred domaćom publikom bio je toliko emotivan. Unutar pet minuta emocije su mi naprosto podivljale, skočile su u beskraj.

Nevjerojatno je kada čujete publiku pred ciljnom crtom. U drugoj sam vožnji stiskala skiju do granica nemogućeg, presretna sam."

-.-Goran Razić-.-

Šveđani su, ako kojim slučajem niste bili sigurni, potomci Vikinga, a trećeplasirana Frida Hansdotter predvodnica brojne švedske skijaške kolonije na ovom prvenstvu.

"Uživala sam u svakom segmentu današnje utrke. Od samog starta bila sam svjesna da moram voziti na glavu ako se želim popeti na postolje.

Ugledavši rezultat na semaforu bila sam uistinu zadovoljna. Šveđani imaju veliku reprezentaciju, što je zalog za budućnost. Drago mi je da sam dio te cjeline."

-.-Goran Razić-.-

S posebnim interesom isčekivao se povratnički nastup do ozljede najbolje slalomašice svijeta, Austrijanke Marlies Schild.

"Nisam mogla ne nastupiti pred domaćom publikom iako sam još uvijek poprilično daleko od nivoa skijanja na koji sam navikla. 

Drugu sam vožnju odradila na sigurno, bez nepotrebnog rizika koji bi me iznova udaljio od skijaških staza. Kako sada stvari stoje nastupit ću na preostala dva slaloma ove sezone."

Zabilježili smo izjave i hrvatskih predstavnica.

Sofija Novoselić:

"Raspoloženje se popravilo nakon druge vožnje, zadovoljnija sam. Prvi lauf odvozila sam ukočeno, svjesna koliko takvom vrstom vožnje gubim i to me ubijalo iznutra. Sada je sve realnije, kući se ne vraćam posve tužna."

-.-Goran Razić-.-

Andrea Komšić:


"Nastup na Svjetskom prvenstvu veliki je odmak od rutine, napredak. Iako sam izvodila svakakve gluposti tijekom prve vožnje, konkretno u tri navrata izletila sa staze, s vremenom će, vjerujem, sve doći na svoje."

-.-Goran Razić-.-

Iva Mišak:

"Nisam zadovoljna prvim laufom, trebala sam to bolje odraditi, i više pustiti skiju, baš kao na treningu. 

Treba nastavljati skupljati iskustvo i kontinuirano raditi da bih jednog dana i sama bila u prilici osvojiti medalju na ovakvim natjecanjima."

-.-Goran Razić-.-

Matea Ferk
:

"Već sam tri  godine u Americi, na studiju, gdje skijam za svoj fakultet. Uoči Svjetskog prvenstva zabilježila sam nastupe u NorAm kupu koji su bili solidni, s obzirom na uvjete treninga.

Moram priznati da ću, kako sada stvari stoje, imajući u vidu da je skijanje potisnuto zbog školovanja u drugi plan, ove sezone zaključiti svoju natjecateljsku karijeru."

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 137879
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr