04.01.2009.      

Autori: Elinka Barišić, Matija Kralj, Goran Vukelić, Tomislav Seljan 

SQT, SL (ž) - konferencija za medije

Izvještaj s konferencije za medije održane po završetku ženskog slaloma FIS Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu.

MARIA RIESCH (pobjednica, GER):
Maria, ovo je tvoja treća slalomska pobjeda u nizu, jesi li je očekivala?

Nisam očekivala treću pobjedu u nizu. Iako izgleda da rutinski pobjeđujem u slalomu, svaka je utrka novo iskušenje, i nervozna sam prije utrke. Svi sada od mene očekuju da pobijedim i u slijedećoj utrci, no ja sam zbog toga samo još više nervozna, i nimalo mi to ne pomaže.

Jesi li kalkulirala u drugoj vožnji? Vozila si opreznije nego u prvoj?

Plan je bio napasti, jer kasnila sam skoro pola sekunde za Lindsey. No, uvjeti su u drugoj vožnji bili teži nego u prvoj i ipak sam krenula opreznije. Ponestalo mi je samopouzdanja za napad.

Danas si preuzela i vodstvo u ukupnom poretku. Jesi li već bila u takvoj poziciji?

Ne, mislim da nikada u dosadašnjoj karijeri nisam bila vodeća u ukupnom poretku. Osjećaj je dobar, no ne zavaravam se time. Sedamdesetak bodova nije velika prednost, naročito u ovom dijelu sezone. Danas sam pobijedila ja, no već na sljedećoj utrci može mi se dogoditi ono što se danas dogodilo Lindsey.

Ti i Lindsey ste vrlo dobre prijateljice. Je li ti se teško natjecati protiv nje?

Ne, nimalo. Predivan je osjećaj kad se zajedno možemo veseliti na postolju. Nekad sam bolja ja, nekad je ona. Situacije poput današnje, kad jedna uzme sve, a druga ostane bez ičega, su manje lijepe. Sretna sam zbog svoje pobjede, no bila bih još sretnija da je i Lindsey završila utrku. Mislim da svojim rivalstvom potičemo jedna drugu na još bolje rezultate. Na stazi možemo biti najveće suparnice, no to nimalo ne utječe na naše prijateljstvo izvan staze.

Sada, nakon ovih slalomskih pobjeda, izgleda kako ti najslabije ide veleslalom. Što misliš, zašto ti ostale discipline idu bolje od veleslaloma?

Hm, teško pitanje (smijeh). Mislim da  je veleslalom najteža disciplina. I definitivno disciplina u kojoj vlada najjača konkurencija.  Voze ga i tehničari i oni koji voze brze discipline. No, glavni razlog zašto mi ne ide kao ostale discipline vjerojatno je trening. Moj je cilj osvajati postolja i u veleslalomu, i zato ću mu se morati više posvetiti.

I ostale Njemice su danas bile vrlo uspješne...

Da, bilo nas je puno u drugoj vožnji, i postigle smo dobre rezultate. Naročito mi je drago zbog sestre (Susanne Riesch, nap. a.). Ovo je prvi put da smo se obje uvrstile među 10 najboljih. Šteta što naši roditelji nisu prisustvovali današnjoj utrci.

Jesi li se nadala kruni? Sviđa li ti se atmosfera ovdje?

Nisam se nadala kruni, usprkos tome što sam pobijedila na prethodna dva slaloma. A atmosfera je na ovoj utrci sjajna. I sam Zagreb mi se jako sviđa.


NICOLE GIUS (2. mjesto utrke, ITA):
"Puno sam bolje odvezla današnju drugu vožnju. Sedmo mjesto iz prve dalo mi je dodatno samopouzdanje. Drago mi je da sam se vratila dobrim rezultatima, nakon problema kroz koje sam prolazila u posljednje vrijeme. Posebno mi je drago da je ovakav rezultat stigao u slalomu, mojoj najdražoj disciplini. Slalom mi trenutno ide bolje od veleslaloma. Zbog izostanka Chiare Costazze, koja je sjajna slalomašica, sada me novinari više opsjedaju. Uživam skijati u Zagrebu. Uzbuđuje me pogled na krunu Snježne Kraljice. Sanjam da ću je i ja jednom staviti na glavu."

ŠARKA ZAHROBSKA (3. mjesto utrke, CZE):
"Prva vožnja je danas bila nešto lakše postavljena. Druga je bila zahtjevnija, i puno brža, no meni je uspjela bolje od prve. U prvoj sam napravila nekoliko pogrešaka i zato sam se trudila dati sve od sebe u drugoj i uspjelo mi je."

...O sjajnoj atmosferi na utrci, sjajnim navijačima i svemu sjajnom...

"Ne idem kući, ostajemo ovdje do sutra, zatim putujemo za Austriju, mislim u Reiteralm, gdje ćemo trenirati do Maribora. Nemam problema s pranjem odjeće, uvijek nosim sa sobom hrpu stvari, tako da se ne moram time zamarati dok se ne vratim kući."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 305493
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr