05.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

SQT Zagreb SL (m): Hirscher, Neureuther, Kostelić

Marcel Hirscher (AUT) pretvorio je vodstvo nakon prve vožnje i u konačnu pobjedu na sljemenskom slalomu. Felix Neureuther (GER) drugi, Ivica Kostelić treći.

Marcel Hirscher i Ivica Kostelić na 2:2 su u pobjedama nakon četvrtog slaloma aktualne sezone FIS Svjetskog kupa.

Nakon što je već ove sezone slavio na slalomu Alta Badie, 22-godišnji Austrijanac do svoje premijerne pobjede na "Crvenom spustu" na Sljemenu stigao je danas na uvjerljiv način. Najboljim vremenom prve vožnje te 10. vremenom druge vožnje, za završnih 1:51.84. I 29 stotinki sekunde prednosti u odnosu na u drugoj vožnji sedmog i u prvoj vožnji četvrtog Felixa Neureuthera (GER).

-.-Goran Razić-.-

Te 48 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Ivicu Kostelića, koji tako i po četvrti puta u svojem petom nastupu na Sljemenu staje na pobjednički podij utrke.

-.-Goran Razić-.-

Od još i boljeg plasmana Ivicu je svakako danas 'odvojila' druga slalomska vožnja, u kojoj je odskijao 18. vrijeme. Na prilično 'direktnoj' stazi, za koju je i sam nakon utrke priznao kako, blago rečeno, baš i nije njegova najdraža varijanta postavljanja slalomskih staza.

Cristian Deville (ITA) na već ovosezonska dva slalomska podija danas se nadovezao još jednim odličnim plasmanom i na Sljemenu - plasmanom na četvrto mjesto završnog poretka utrke.

-.-Goran Razić-.-

A 'top 5' utrke u konačnici je još popunio i Andre Myhrer (SWE). Drugog nakon prve vožnje, u najužoj borbi s Hirscherom i Kostelićem za pobjedu, prošlogodišnjeg sljemenskog pobjednika Myhrera je boljeg plasmana u drugoj vožnji koštala jedna veća pogreška na putu u sam donji, završni dio staze.

-.-Goran Razić-.-

Od bivših sljemenskih slalomskih pobjednika, današnju utrku završiti uspjeli nisu Mario Matt (AUT) te Jean-Baptiste Grange (FRA). Dok je Marcel Hirscher danas postao i petim različitim pobjednikom sljemenskog slaloma.

Hirscher nakon današnje utrke vodi i u ukupnom poretku Svjetskog kupa s 525 bodova. Dok je Ivica Kostelić nakon Sljemena ukupno četvrti, s 389 bodova. Ivica Kostelić za sada i nadalje ostaje vodećim slalomašem FIS Svjetskog kupa, uz 305 osvojenih bodova. Dok je Hirscher u slalomu drugi, s 260 bodova.

U iznimno teškim snježnim uvjetima za 'visoke' startne brojeve u prvoj vožnji Dalibor Šamšal plasirao se sa startnim brojem 62 na 49. poziciju, Sebastian Brigović bio je sa startnim brojem 77 58. od 60 skijaša u plasmanu, dok Matej Vidović sa startnim brojem 76 nije uspio ispravno proći sva vrata. Natko Zrnčić-Dim u konačnici zbog ozljede butnog mišića ipak nije nastupio na današnjoj utrci.

Slijedeći slalom najbolji skijaši svijeta već bi u nedjelju trebali voziti u Adelbodenu (SUI).

Konačni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:51.84
2. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.29
3. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.48
4. DEVILLE Cristian (ITA) + 0.83
5. MYHRER Andre (SWE) + 1.88
6. MISSILLIER Steve (FRA) + 1.95
7. HARGIN Mattias (SWE) + 2.25
8. MOELGG Manfred (ITA) + 2.26
9. BYGGMARK Jens (SWE) + 2.27
10. GROSS Stefano (ITA) + 2.37
---
49. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 5.43 (1. vožnja)
58. BRIGOVIĆ Sebastian (CRO) + 7.75 (1. vožnja)
VIDOVIĆ Matej (CRO) - diskvalifikacija u prvoj vožnji

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164432
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr