NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.01.2013.      

Autori: Matija Kralj, Željko Ivnik

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Snježna kraljica, SL (m): Nakon prve vožnje Byggmark, Ivica 4.

Nakon prve vožnje muškog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu u vodstvu utrke nalazi se skijaš koji je i otvorio utrku - Jens Byggmark (SWE).

Nakon fenomenalne prve vožnje čak 5 skijaša nalazi se u razmaku od 50 stotinki sekunde u odnosu na vrijeme najbržeg, koji je nakon prve vožnje za Skijanje.hr vrlo jasno poručio:

"Prepun sam samopouzdanja i vrlo zadovoljan prvom vožnjom. Vrijeme je za novog švedskog kralja Sljemena!"

Svega stotinku sekunde za Byggmarkom 'kasni' prošlosezonski sljemenski slalomski pobjednik Marcel Hirscher (AUT). Stefano Gross (ITA) od Byggmarka je u prvoj vožnji bio sporiji za 14 stotinki sekunde.

"Čestitam organizatorima na odličnoj pripremi staze, jer uvjeti su kakvi jesu. Zadovoljan sam svojim prvim nastupom, inače mi nikako ne odgovaraju ovi ravniji dijelovi, a u drugoj vožnji idem što agresivnije, pa što bude", izjavio je po završetku prve vožnje za Skijanje.hr Talijan Gross.

Dok je Ivica Kostelić sa startnim brojem 4 na 4. mjestu za Byggmarkom zaostao za svega 23 stotinke sekunde.

"Zaostatak je dobar, malen, svašta je još moguće u drugoj vožnji. Bila je to dobra prva vožnja, a i koljeno je trenutno dobro", uobičajeno kratak po prvoj vožnji bio je najbolji hrvatski skijaš.

-.-Goran Razić-.-

U najboljih pet prve vožnje sa startnim brojem 10 smjestio se još i iskusni Austrijanac Mario Matt, uz točno pola sekunde zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme prve vožnje.

Od preostalih hrvatskih predstavnika Dalibor Šamšal sa startnim brojem 52 nije uspio završiti svoj nastup u prvoj vožnji. Baš kao niti Matej Vidović s brojem 69 te Filip Zubčić s brojem 71. Krenuvši sa startnim brojem 77 posljednji u prvoj vožnji Istok Rodeš svoj premijerni sljemenski nastup završio je na 42. poziciji prve vožnje uz 6.09 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

"Viroza i slabost - to je osnovni razlog ovakvog današnjeg nastupa. Osjetio sam slabost već na trećim vratima, a kada je tome tako znate i sami da bolje nije moglo niti završiti", riječi su kojima je svoj nastup prokomentirao Dalibor Šamšal. Dok je Istok Rodeš prvenstveno zahvalio svojim roditeljima i svim navijačima koji su ga na utrku stigli bodriti:

"To mi puno znači. A što se rezultata tiče - bilo je tako tako, recimo solidno. Mlad sam, preda mnom je još puno vremena i treninga da dođem na razinu najboljih slalomaša svijeta", prokomentirao je Istok.

Druga vožnja utrke na rasporedu je od 14:00 sati.

Cjeloviti rezultati prve vožnje (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173775
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr