Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Snježna kraljica, SL (m) - najava utrke

Nakon što su javnim ždrijebom na Trgu bana Jelačića određeni i startni brojevi prve jakosne skupine, sve je spremno za sutrašnji muški slalom Snježne kraljice na Sljemenu.

Sa startnim brojem 1 utrku će tako otvoriti Jens Byggmark (SWE). Startni broj dva za sutrašnju utrku ima Stefano Gross (ITA). Dok je voljom ždrijeba Ivica Kostelić za sutrašnji slalom izvukao startni broj 4.

Utrka se vozi s početkom prve vožnje od 10:45 sati, i uz postavku A. Weissa (ITA). Druga vožnja na rasporedu je od 14:00 sati, uz postavku W. Erhartera (AUT). Sve i uz izravni TV prijenos na HTV 2.

Za start na utrci sveukupno je prijavljeno 77 skijaša iz 23 zemlje svijeta. Osim Ivice Kostelića Hrvatska će na utrci imati još četiri predstavnika. Dalibor Šamšal u utrku će krenuti sa startnim brojem 52. Matej Vidović s brojem 69, Filip Zubčić s brojem 71, a Istok Rodeš s brojem 77.

-.-Goran Razić-.-

Staza "Crveni spust" i za skijaše kreće s 978, a cilj joj je na 768 metara nadmorske visine. Sljemenski slalom Svjetskog kupa je već peti muški slalom u aktualnoj sezoni. Vodeći slalomaš Svjetskog kupa u ovom je trenutku prošlosezonski sljemenski pobjednik Marcel Hirscher (AUT).

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

Uz utrku skijaša sutra se na Sljemenu s početkom od 17:30 sati vozi i humanitarna utrka skijaških zvijezda iz bogate skijaške povijesti. Parovi te utrke su Alberto Tomba - Kristian Ghedina, Nika Fleiss - Špela Pretnar, Thomas Sykora - Matjaž Vrhovnik, Tamara McKinney - Janica Kostelić, Peter Mueller - Bojan Križaj, Urška Hrovat - Ana Jelušić, Jure Košir - Hans Enn te Alenka Dovžan - Marc Girardelli.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1671234
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr