13.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Svindal "predvidio" opasnosti staze u Sočiju

Aksel Lund Svindal progovorio o ledenoj stazi neugodnoj za vožnju spusta, stazi na kojoj je ozljedu zaradio Ivica Kostelić.

Iako zadovoljan konfiguracijom buduće olimpijske spust staze (naslovna fotografija) u Sočiju, Aksel Lund Svindal je na svojim stranicama zapisao nekoliko primjedbi na račun pripreme staze. Zanimljivo ih je pročitati u svjetlu ozljede Ivice Kostelića za koju njegov otac i trener Ante optužuje upravo stazu Rosa Kutor.

"Vrh staze je strm i leden, a pred kraj ima nekoliko velikih skokova", kaže Norvežanin. "Morali su dodati zavoje da 'ubiju' brzinu prije skokova. Jedan skok iznosi oko 60 m, a to je najviše što smo imali ove zime. Upotrijebili su puno vode za preparaciju staze i početni je dio zato vrlo težak. Previše vode je uzrokovalo čisto ledenu podlogu koja je počela pucati. Skliske ledene plohe s pukotinama uzrokuju poskakivanje skija."

-.--.-svindal

Takvi uvjeti su prema riječima Ante Kostelića stranim novinarima uzrokovali Ivičinu ozljedu: "Na takvoj se stazi lako ozlijediti. Postava je bila jako agresivna, sa zaleđenim zavojima i velikim skokovima."

Paradoksalno, za zaleđenim su spustaškim stazama iz hrvatskog tabora i žalili ove sezone. Fischerove skije su na njima bolje, što se i dokazalo ovog vikenda u Rusiji. Nažalost, sa ledom na stazi su došli i (pre)veliki skokovi, a kombinacija svega toga je očigledno isprovocirala ozljedu Ivičinog koljena do koje je došlo u slalomskoj vožnji nedjeljne superkombinacije. Težina ozljede, kao i vrijeme potrebno za oporavak, trebali bi biti poznati u ponedjeljak poslijepodne.

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 376391
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr