NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.03.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Pavlek: "Ivičina olimpijska sezona? Bit ćemo pametniji sutra"

Vedran Pavlek o stanju Ivičinog koljena i izgledima za sljedeću, olimpijsku sezonu.

Alarmantno je zazvučala vijest o stanju koljena Ivice Kostelića koja je doprla do medija nakon nastupa u Kvitfjellu. Po prvim procjenama liječnika izgleda da najboljem hrvatskom skijašu nakon sezone ne gine još jedan odlazak pod nož. Koliko je situacija ozbiljna objašnjava Vedran Pavlek, direktor hrvatske skijaške reprezentacije.

"Nikakvih posebnih novosti nema", staje na loptu Pavlek. "Ne znam otkuda dramatični naslovi. Ivica je između nastupa u Kvitfjellu i Kranjskoj Gori napravio pretrage za koje ranije nije imao vremena. Rezultati su pokazali da postoji sumnja u puknuće roga meniska. Magnetna je rezonanca pokazala da je riječ o staroj ozljedi. Mi sumnjamo da se to vuče još od Val d'Iserea kad su se pojavili prvi bolovi, a situacija se pogoršala u Moskvi uslijed skokova."

Preciznija dijagnoza će biti postavljena u nedjelju kada će Ivicu pregledati konzilij liječnika: "U nedjelju imamo zakazan pregled s liječnicima iz Švicarske koji su već operirali to koljeno. Tada ćemo donijeti odluku što nakon Lenzerheidea."

-.-Goran Razić-.-

Je li u pitanju olimpijska sezona 2013/14? "Mislim da opasnosti nema, ne bih o tome još razmišljao. No, ponavljam, bit ćemo pametniji nakon pregleda u nedjelju navečer. Ivica će sigurno skijati do kraja sezone. Dapače, njegova je želja voziti sve četiri discipline na završnici u Lenzerheideu", zaključuje Pavlek temu o ozljedi.

Prije toga su na rasporedu nastupi u Kranjskoj Gori. Ove godine situacija u slovenskom skijalištu nije bajna, kiša prijeti stanju staze na Podkorenu zbog čega je otkazan trening u petak sve kako bi se staza sačuvala za utrke u subotu i nedjelju.

"Šansa za otkazivanjem utrke uvijek postoji", kaže direktor reprezentacije. "Najveći je neprijatelj kiša, pogotovo ako jako pada i lijepi se za naočale. Ipak, staza je dobro pripremljena, konstatno se soli. Startni će brojevi igrati veliku ulogu u takvim uvjetima, ali u drugoj vožnji se to zato može okrenuti."

Goran Razić-.--.-

Uz Ivicu na start veleslaloma će Filip Zubčić, dok će mu društvo u slalomu praviti Dalibor Šamšal. "Filip je dokazao da zaslužuje mjesto u Svjetskom kupu, a priliku bi dobio i ranije da se njegove utrke nisu poklopile s utrkama u Svjetskom kupu. Šamšal je zaslužio šansu u slalomu jer je na treninzima bio bolji, no ni jednom uvjeti na stazi neće ovaj vikend ići na ruku."

Sezona je pri kraju, uskoro se može podvući crta pod ostvareno? "Još je šest utrka do kraja, onda ćemo raditi rezime. Nakon toga još ima utrka za mlađe uzraste i prilike za skupljanje bodova. No, mislim da možemo biti zadovoljni s ostvarenim, pogotovo s obzirom na bolove u koljenu i probleme koje je Ivica imao tokom sezone."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 485740
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr