17.01.2016.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Svjetski kup u Flachau i Wengenu

Ovoga vikenda u Austrijskom Flachau skijašice su vozile slalom i veleslalom, dok su se skijaši u Wengenu borili u kombinaciji, spustu i slalomu

Ivica Kostelić ovoga je vikenda vjerojatno posljednji puta bio u Wengenu u svojstvu aktivnog natjecatelja. Mjesto u kojem je pisao povijest ovoga puta je drugačije miješalo karte, nudeći najboljem hrvatskom skijašu svih vremena neka druga zadovoljstva. U petak je u Wengenu vožena alpska kombinacija u kojoj je slavio Norvežanin Kjetil Jansrud ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala (naslovna slika) i Francuza Adriena Theauxa. Zaostaci od +0.04 i +0.13 dokaz su vrlo tijesne borbe na vrhu. Natko Zrnčić Dim u petak je s 11. mjestom i 24 osvojena boda bio najbolji hrvatski predstavnik u kombinaciji. Ivica Kostelić kombinaciju je završio na 24. mjestu, dok je Max Ullrich umalo uhvatio svoj prvi top 30 plasman u kombinaciji Svjetskog kupa.

Subotnji legendarni spust u Wengenu donio je brige za organizatore. Start utrke zbog lošeg je vremena bio spušten, a utrka je i u nekoliko navrata ometana te prekidana. U takvim okolnostima najbolje se snašao Aksel Lund Svindal, koji je po prvi puta pobijedio u utrci spusta na slavnom Lauberhornu. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Hannesu Reicheltu, koji je bio svega 19 stotinki sekunde sporiji od pobjednika. Treće mjesto pripalo je također austrijskom skijašu, Klausu Kroellu, koji je za Svindalom zaostao +1.52.

Posljednja na rasporedu ovoga vikenda u Wengenu bila je utrka slaloma. Pobjeda je iznova pripala fenomenalnom Norvežaninu Henriku Kristoffersenu, koji je uhvatio svoju četvrtu slalomsku pobjedu (od ukupno pet voženih utrka slaloma ove sezone, nap.a.). Dominacija mladog Norvežanina bila je očita. Na drugom mjestu utrke završio je Talijan Giuliano Razzoli (+0.30), dok je na trećem mjestu završio njegov sunarodnjak Stefano Gross (+0.68). Najbolje plasirani Hrvat u utrci slaloma bio je također Natko Zrnčić Dim s 41. mjestom prve vožnje. Ivica Kostelić utrku je završio na 43. mjestu.

-.-Goran Razić-.-

Ženska slalomska nadoknada koja je u petak održana u Flachau ponovo je pripala Slovakinji Veroniki Zuzulovoj (slika gore). I dok je na svoju novu pobjedu morala čekati nekoliko godina, Zuzulova je ovoga tjedna slavila dva puta u samo tri dana. Slovačkom slavlju nije bilo kraja jer je na trećem mjestu završila i Petra Vlhova s +0.53 sekundi zaostatka za Zuzulovom. Između dvije Slovakinje ugurala se samo još  Šveđanka Frida Hansdotter sa zaostatkom +0.20 za pobjednicom. Na utrci je od hrvatskih predstavnica nastupila samo Andrea Komšić, koja je na kraju prve vožnje završila na 46. mjestu.

U nedjeljnoj veleslalomskoj utrci, koja je također održana u Flachau u sklopu nadoknade, slavila je Njemica Viktoria Rebensburg. Njoj je ovo prva pobjeda ove sezone, a njena odlična forma slutila se u nekoliko posljednjih utrka u kojima je Rebensburg nizala sve bolje rezultate. Na drugom mjestu završila Ana Drev sa zaostatkom +0.94, dok je treće mjesto pripalo Talijanki Federici Brignone sa zaostatkom +0.99 za pobjednicom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166560
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr