NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.01.2014.      

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Wengen, SL (m): Pobjeda Pinturaultu, Natko 29.

Alexis Pinturault (FRA) pobjednik je slaloma Svjetskog kupa voženog danas u Wengenu (SUI). Natko Zrnčić-Dim 29., Ivica Kostelić bez kvalifikacije za drugu vožnju.

22-godišnji Alexis Pinturault upisao je danas svoju drugu pobjedu na slalomima Svjetskog kupa u karijeri odličnim dvjema, no pogotovo sjajnom drugom slalomskom vožnjom. I time ovosezonsko izdanje slalomskih utrka Svjetskog kupa učinio još raznolikijim, upisavši se među ovosezonske pobjednike kao četvrti skijaš nakon Marcela Hirschera (dvije pobjede) i Maria Matta (AUT) te Felixa Neureuthera (GER).

Nakon prve vožnje utrke Pinturault je doskijao do sedme pozicije, uz 0.88 sek. zaostatka u odnosu na najbržeg Hirschera. No 50.77, najbrža druga vožnja, "katapultirala" ga je potom sve do pobjede na utrci u zbrojenom vremenu 1:42.87.

Drugo mjesto na utrci, u konačnici uz ipak 0.34 sek. zaostatka za Pinturaultom, pripalo je Felixu Neureutheru (nakon prve vožnje treći). Dok se Marcel Hirscher danas mora zadovoljiti trećom pozicijom na utrci, uz 0.63 sek. zbrojenog zaostatka za mladim Francuzom.

Ivica Kostelić sa startnim je brojem 5, nakon rezerviranog ulaska u prvu vožnju, upisao veliku pogrešku uz pad na bok, dizanje, vraćanje u nastup. No i ulazak u cilj uz 5.38 sek. zaostatka za najbržim vremenom - danas 45. vrijeme prve vožnje. S iznimno visokim startnim brojem 61 kvalifikaciju za drugu vožnju danas je zato ostvario Natko Zrnčić-Dim, nadovezavši se tako na odličan nastup i treće mjesto sa superkombinacije u petak!

Natko je u cilj prve vožnje ušao s 3.18 sek. zaostatka za najbržim, što je bilo dostatno za 26. poziciju prve vožnje. U drugoj vožnji, međutim, i Natko griješi te odlazi prenisko u putanji promašivši jedna slalomska vrata. Također se potom vraća i završava utrku. No na posljednjoj, 29. poziciji od svih skijaša u plasmanu.

To je ipak zamalo bilo dostatno za Natkova prva dva ovosezonska slalomska boda i nova dva boda u ukupnom poretku Svjetskog kupa, čak i uz primjenu poznatog "pravila 8 posto" o zaostatku koji mora biti toliko unutar ukupnog vremena pobjednika za bodove. Ipak samo zamalo, jer Natkov zaostatak u konačnici je bio zbrojenih 9.27 sek. Dok je 8 posto vremena pobjednika danas 8.23 sek. zaostatka! Svejedno, ulazak u drugu vožnju s visokim startnim brojem svakako veseli. A i uoči današnjeg dana jedina dva plasmana u najboljih 30 na slalomima Svjetskog kupa Natko ima baš iz Wengena, gdje je 2009. i 2010. bio jednom 20. i jednom 18.

"Žao mi je što je druga vožnja danas ovako završila. U prvoj vožnji odlično sam odskijao i s visokim startnim brojem 61, i na jako teškoj stazi, ušao sam u prvih 30. Stvarno šteta za ovu pogrešku koja mi se dogodila, i nisam uhvatio bodove, no takve stvari se događaju i nadam se da će drugi puta biti bolje", izjavio je nakon utrke Natko.

Završni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. PINTURAULT Alexis (FRA) 1:42.87
2. NEUREUTHER Felix (GER) +0.34
3. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.63
4. MATT Mario (AUT) +0.75
5. THALER Patrick (ITA) +0.76
6. MYHRER Andre (SWE) +0.81
7. DOPFER Fritz (GER) +0.84
8. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) +0.93
9. MISSILLIER Steve (FRA) +1.13
10. MÖLGG Manfred (ITA) +1.14
...
29. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +9.27
45. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +5.38 (nakon prve vožnje)

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299748
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr