08.01.2013.      

Autor: Goran Razić 

Synchro Ski na Sljemenu u završnoj fazi pripreme

Nakon utrke Snježne kraljice na Sljemenu uskoro će vrh zagrebačke gore udomiti još jednu utrku Svjetskog kupa. Riječ je o Synchro Ski World Cup utrci koja je na rasporedu 02. veljače 2013.

Prema riječima organizatora pripreme za utrku ulaze u posljednju fazu. Synchro Ski po prvi puta će se održati na Sljemenu čime je organizatoru i domaćinu ukazana velika čast, ali i odgovornost. Synchro je još uvijek poprilično nepoznat format natjecanja hrvatskoj publici, no upravo zato pozivamo sve zainteresirane da dođu 02.02. u večernjim satima na Sljeme te pogledaju kako to izgleda uživo.

» Synchro Ski Svjetski kup 02.02.2013. na Sljemenu

-.--.- 

Podsjetimo, riječ je o utrci u kojoj dva para startaju istovremeno na paralelno postavljenim stazama. Nakon dvije vožnje (s izmjenom trkaćih staza), u knockout sustavu natjecanja, u sljedeću rundu ide onaj tim koji ima više bodova žirija. Princip ovog sve popularnijeg natjecanja je vrlo sličan paralelnom slalomu, no u cijelu priču je, osim štoperice, uveden i estetski dojam. Taktika je također važan dio Synchro sportova; "Kako će reagirati protivnički tim?", "Hoće li pokušati s bržim vremenom skupiti bodove?" "Da li će uzeti u obzir odbitke za sinkroniziranost?". Sve to prolazi kroz glavu natjecatelja. 

-.--.- 

Synchro natjecatelji dolaze iz različitih područja. U ovom sportu okušavaju se bivši natjecatelji, zatim učitelji i skijaški demonstratori, kao i ambiciozni amateri. Natjecanje se održava u samo jednoj kategoriji bez obzira na to da li su timovi muški, mješoviti ili ženski. 

Ovdje svakako valja spomenuti kako će na Sljemenu uz već prekaljene natjecatelje iz Austrije, Njemačke i Švicarske nastupiti i jedan hrvatski tim kojeg će sastaviti Pavle Zobundžija i Davor Pavušek, inače hrvatski skijaški demonstratori. Oni su već u 12. mjesecu marljivo trenirali za zagrebačku utrku i to u Sextenu, gdje je u sklopu državnog učiteljskog seminara organizator predstavio cijeli projekt te je doveo i jedan austrijski tim koji je pokazao okupljenima kako bi trebalo voziti. 

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 308960
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr