12.11.2011.      

Autor: Goran Razić 

Sljeme: Synchro Ski Svjetski kup 2012.

03.03.2012. u organizaciji Ski kluba Carve na Sljemenu će se po prvi puta održati utrka Svjetskog kupa u Synchro skijanju. O čemu se točno radi? Morate biti sinkronizirani s timskim kolegom, a pri tome i dovoljno brzi.

Sljeme će krajem sezone, pod medijskim pokroviteljstvom Skijanje.hr-a, po prvi puta ugostiti najbolje skijaše u sinkroniziranom skijanju. Princip ovog sve popularnijeg natjecanja je vrlo sličan paralelnom slalomu, no u cijelu priču je, osim štoperice, uveden i estetski dojam. 

Synchro natjecatelji dolaze iz različitih područja. U ovom sportu okušavaju se bivši natjecatelji, zatim učitelji i skijaški demonstratori, kao i ambiciozni amateri. Natjecanje se održava u samo jednoj kategoriji bez obzira na to da li su timovi muški, mješoviti ili ženski. 

Kako to izgleda na terenu? Dva para startaju istovremeno. nakon dvije vožnje (s izmjenom trkaćih staza), u knockout sustavu natjecanja, u sljedeću rundu ide onaj tim koji ima više bodova žirija. Taktika je također važan dio Synchro sportova. "Kako će reagirati protivnički tim?", "Hoće li pokušati s bržim vremenom skupiti bodove?" "Da li će uzeti u obzir odbitke za sinkroniziranost?". Sve to prolazi kroz glavu natjecatelja. 

-.--.-

'Jurilice' su često uspješne u sportu. No oni koji vole potegnuti dok se spuštaju niz stazu najčešće dožive poraz. Osim ako uspiju nagon za utrkivanjem svog partnera uskladiti sa svojim. Tada je protivničkom timu jako teško. 

Premijerna sljemenska utrka, koja predstavlja petu od ukupno šest stanica Svjetskog kupa u sezoni 11/12., održat će se u noćnom terminu, a za još bolji događaj organizator će osigurati i brojne dodatne atrakcije te zanimljiv zabavni program. 

Nema druge nego da se pojavite na Sljemenu, a ako mislite da je ovo sport za vas te ako imate brzog partnera, prijavite se. Zabava je zagarantirana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236577
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr