Skijanje.hr

11.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Talijani otkrili "fantomsku" poljsku školu skijanja

Talijanska financijska policija razotkrila poljsku školu skijanja koja je dulje vrijeme nelegalno radila u Italiji.

Talijanska financijska policija objavila je da je razotkrila "fantomsku" školu skijanja na skijalištima regije Alto Adige. Riječ je, prema izvještaju Guardie di Finanza, o školi skijanja sa sjedištem u Poljskoj, no koja je zapravo sve svoje aktivnosti obavljala u talijanskim planinama.

Istragom, koja je trajala od prošle godine, utvrđeno je da škola skijanja nema potrebne dozvole za rad izdane od lokalnih vlasti. Još veći problem je taj što su Poljaci neprijavljivanjem svoje djelatnosti izbjegli platiti talijanski PDV u iznosu većem od milijuna eura. Taj se iznos nabrao kroz nekoliko godina za koje utvrđeno da je škola skijanja nelegalno radila u Italiji. Uz to, 122 učitelja skijanja su "zaboravila" platiti poreze u iznosu od 32.000 eura.

Škola skijanja je niz godina pružala i naplaćivala usluge bez ishodovanih potrebnih dozvola, većinom istočnoeuropskim turistima. Osim toga, organizirali su i smještaj za te goste, također nelegalno i bez prijave. Svemu ovome na kraj je stala Guardia di Finanza iz talijanskog grada Merana organiziranom akcijom koja je uključivala inspekcije na terenu i provjeru dokumentacije više društava koje dovode skijaše iz istočnoeuropskih zemalja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5370921
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr