Skijanje.hr

15.12.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Alberto Tomba, arhiva Skijanje.hr  

Tomba pozvao na štrajk zbog učestalih ozljeda

Alberto Tomba se osvrnuo na trenutačnu situaciju u Svjetskom kupu koju karakteriziraju brojne ozljede skijaša.

Alberto Tomba, proslavljeni talijanski skijaš, dao je svoj prijedlog skijašima u borbi za smanjenje broja ozljeda koje su ove sezone poharale Svjetski kup. U svom "bombastičnom" stilu predložio je – štrajk.

"Sportaši moraju previše putovati zbog zgusnutog kalendara natjecanja, a velik broj utrka je opasan po njihovo zdravlje. Odbio bih skijati pod takvim uvjetima. No, pritisak na skijaše dolazi ne samo od strane Svjetske skijaške federacije, već i od sponzora. Žele li učiniti nešto za sebe, smanjiti broj utrka i sačuvati svoje zdravlje, moraju se držati  zajedno i poduzeti nešto!", kazao je Tomba.

Svjetska se skijaška federacija prije nekoliko dana oglasila priopćenjem u kojem navode da su svjesni problema učestalih ozljeda ove sezone, ali i da je teško sve te ozljede svesti pod isti nazivnik i tako dokučiti rješenje. Za ovaj je tjedan dogovoren sastanak s predstavnicima skijaša u Val Gardeni gdje će obje strane iznijeti svoja stajališta i pokušati se približiti rješenju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3894063
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr