19.02.2009.      

Autori: Elinka Barišić, Vjeran Baranović 

Trening poligon i jumbo ljuljačka na Krvavcu

Krvavec nastavlja sa zanimljivim ulaganjima u skijalište.

Krvavec je ovog mjeseca uveo još neke zanimljivosti za sve posjetitelje, pa tako nastavlja s brojnim ulaganjima kako u infrastrukturu, tako i u raznoliku ponudu na skijalištu.

Podjsetimo, Krvavec je prije par godina prvi uveo snowpark za početnike, zatim su na predjelu plaža postavili veliko Eskimsko selo, od protekle godine ovdje je i najduža pokretna traka za djecu, ljetos je izgrađen i prvi skijaški tunel u Sloveniji, a od početka 2009. godine na skijalištu su još dva vrlo zanimljiva noviteta.

-.--.-Svi željni adrenalina mogu se za 5 Eura zaljuljati na "Gugalnici Sonček". Velika je to ljuljačka smještena neposredno kraj brunarice Sonček.

Odlučite li se za ovaj poduhvat, djelatnici ljuljačke prvo će vas smjestiti u sigurnosni pojas te, ukoliko je nemate, na glavu staviti kacigu.

Pojas se kači na sajle, a užetom će vas zatim "napeti", nakon čega trebate samo uživati u letu koji traje oko minute (slika desno).

Na drugoj je strani skijališta, na plavoj stazi Križišće (br. 23 na planu), postavljen pak prvi otvoreni trening poligon u Sloveniji. Ako ste ikada sa znatiželjom gledali u "trening kolce" kojima je pristup bio zabranjen, ili se pak naplaćivao, od sada na Križišću možete uživati do mile volje, potpuno besplatno. Poligon je metodički osmišljen, a djelo je g. Iztoka Belehara, umirovljenog profesora sporta sa Filozofskog fakulteta u Ljubljani.

-.--.-

Prvi dio sastoji se od paralelno postavljenih crvenih i plavih malih "kolaca" (gumenih palmica koje su mekane te se mogu i pregaziti, tako da su bezopasne; na slici gore), a za sada je osmišljeno četiri razičita zadatka kako ih treba proći. Zadaci su opisani riječima i slikom na startu poligona, a sastoje se od primjerice običnog vijuganja do vijuganja promjenom ritma i sl. (na slici ispod grupa skijaša proučava zadatke)

-.--.-


Drugi dio poligona namijenjen je vježbama za savladavanje grba, a zadaci i skijaška tehnika također su opisani na početku.

-.--.-

Evo kako izgleda i nekoliko zadataka na prvom dijelu poligona:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223469
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr