30.04.2009.      

Autor: Goran Razić

Izvor: www.gjsentinel.com

 

U Americi kacige obavezne i za žičničare

Od sljedeće godine svi zaposlenici skijališta morat će nositi zaštitne kacige

Na američkom skijalištu Vail donesen je zanimljiv propis. Svi zaposlenici sportskog kompleksa "Vail Resorts", u koji spadaju Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone i Heavenly Resort morat će nositi zaštitne kacige za vrijeme skijanja dok su u službi.

Glasnogovornik Vail Resortsa izjavio je kako je već sada naručeno ukupno oko 6.400 kaciga za sve zaposlenike. "Sigurnost naših zaposlenika i gostiju na prvom nam je mjestu i vjerujemo da je došlo vrijeme da pomaknemo granicu sigurnosti na viši nivo.", riječi su Johna Garnseya, potpredsjednika tvrtke Vail Resorts te dodaje kako će njihovi zaposlenici biti odličan uzor ostalim skijašima i borderima.

Čelnici skijališta ovakvu odluku pravdaju sve češćim slučajevima ozljeda i smrti na skijalištima, primjerice nedavnu smrt poznate glumice Natashe Richardson, koja je umrla od zadobivenih ozljeda glave u trenutku dok nije nosila skijašku kacigu. Isto tako, čelnici skijališta pozivaju se i na popularnu norvešku studiju, prema kojoj nošenje kacige reducira mogućnosti ozljeda glave do čak 60 %. Ovo valja pridodati i zanimljivu činjenicu kako su borderi u rizičnijoj skupini od skijaša, navodi ista norveška studija. Kako bilo, odluka o nošenju kacige za odrasle rekreativce je još uvijek na njima samima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 552730
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr