15.03.2010.      

Autor: Ante Pašalić 

Verbier Xtreme, nastupa i Julia Mancuso

Konačni obračun freeridera na legendarnom Xtreme Verbier freeride natjecanju

Nakon prve tri postaje Freeride World Toura u Rusiji, Francuskoj i Americi, najboljih osam muških skijaša, šest muških snowboardera, tri skijašice i dvije snowboarderice su pozvani na finalni obračun u švicarskom Verbieru, koji će se održati 20.03.2010. Njima će se na finalnom natjecanju pridružiti "wildcard" natjecatelji, pobjednici FWTQ kvalifikacijskih natjecanja.

Od skijaša pozivnicu imaju samo najbolji, odnosno vodeći na dosadašnjem FWT-u. Šveđanin Henrik Windstedt, Francuz Candide Thovex i legende Kaj Zackrisson iz Švedske i Amerikanac Cody Townsend, samo su neka imena iz skijaškog "big mountain" svijeta.

-.--.-verbier xtreme

U ženskoj konkurenciji nastupit će trenutno vodeća Amerikanka Jaclyn Paaso, Norvežanka Ane Enderud te najveće iznenađenje cijelog eventa Amerikanka Julia Mancuso (naslovna fotografija), koja tek što je osvojila srebro na ZOI u Vancouveru, nastupa na finalima freeride natjecanja.

"Natjecati se na Verbier Xtreme je nešto što sam oduvijek željela. Sad kako je Svjetski kup završen imam dovoljno vremena i za taj pothvat!", izjavila je Julia Mancuso.

U snowboardu lokalni Francuz  Xavier De Le Rue, s dugogodišnjom adresom baš u Verbieru pretendira za osvajanje još jedne titule najboljeg na svijetu. Odmah za petama mu se nalazi Austrijanac Mitch Toelderer i švicarska legenda Cyril Neri. U ženskoj konkurenciji Aline Bock iz Njemačke i Amerikanka Susan Mol imaju najveće šanse za osvajanje titule.

Dodajmo da će u svakoj disciplini biti pozvani "wildcard" natjecatelji. Prevrtljiva i izuzetno opasna Bec des Rosses je izazov i onim najiskusnijima, tako da pravog favorita i nema. Svim natjecateljima je sve otvoreno, a samo oni najspretniji će uspjeti iskoristiti svoj talent i postati najboljim od najboljih.

Nissan Xtreme možete pratiti uživo na www.freerideworldtour.com na dan natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164940
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr