NATJECANJA

»

SKIJANJE

29.05.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: @PyeongChang 2018

 

Skijaški dužnosnici 'okupirali' Koreju

U Južnoj Koreji započeo je veliki 48. međunarodni kongres Svjetske skijaške federacije.

Domaćin kongresa je Kangwonland, u južnokorejskoj provinciji Gangwon, lokacija odabrana kako bi preko 800 delegata 75 nacionalnih ski asocijacija članica FIS-a što bolje upoznalo regiju domaćina Zimskih olimpijskih igara 2018. godine (PyeongChang, nap.a.).

Za vrijeme trajanja kongresa, uz čitav niz radnih sastanaka, odredit će se i domaćini FIS Svjetskih prvenstava za 2017. godinu. Ta odluka pada prekosutra oko podneva po srednjeeuropskom vremenu, a kandidati u utrci za domaćinstvo su kod alpskog skijanja švedski Are, talijanska Cortina d'Ampezzo te švicarski St. Moritz, za snowboard i freestyle skijanje samo španjolska Sierra Nevada te za nordijske discipline slovenska Planica, finski Lahti, njemački Oberstdorf te poljske Zakopane.

Na kongresu u Južnoj Koreji trebali bi službeno biti potvrđeni i kalendari natjecanja Svjetskih kupova pod ingerencijom FIS-a za sezonu 2012/13. Dok će na glavnom zasjedanju u petak 1. lipnja biti odabrano 16 što novih što starih članova Vijeća FIS-a, najvišeg upravnog tijela Svjetske skijaške federacije. Na popisu sveukupno 19 imena i prezimena kandidata za izbor/reizbor na stari/novi dvogodišnji mandat ime je i prezime i direktora hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija te Organizacijskog odbora sljemenskih slaloma Svjetskog kupa Vedrana Pavleka, člana ovog tijela u posljednje dvije godine. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 210581
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr