17.03.2006.      

Autor: Matija KraljPhoto: Benjamin Raich, arhiva www.raich.at 

Aare, VSL (m) – Raichu slavlje i mali VSL Globus

Benjamin Raich i danas je potvrdio da je ove sezone apsolutno najbolji skijaš svijeta...

Nakon što je već uoči završnice u Aareu i matematički osigurao titulu ovosezonskog ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, fenomenalni Austrijanac Benjamin Benni Raich u Švedsku je došao samo s još jednim ciljem – kao aktualni veleslalomski olimpijski pobjednik i u ovosezonskom izdanju Svjetskog kupa želio je obraniti svoj već prošle sezone osvojeni mali Kristalni globus veleslalomskog pobjednika Svjetskog kupa.

Na današnjem zadnjem veleslalomu sezone to mu je u konačnici potom i uspjelo, i to mora se priznati poprilično uvjerljivo. Iako je nakon prve vožnje za tada vodećim Talijanom Massimilianom Blardoneom zaostajao za 7 stotinki sekunde, fenomenalnom drugom vožnjom i s konačnih 94 stotinke sekunde prednosti upravo u odnosu na Blardonea Benni Raich u konačnici je uzeo pobjedu. Današnja prva veleslalomska vožnja donijela je, inače, i pravi "pomor" vodećih veleslalomaša svijeta, jer odustali su, primjerice, K. Palander (FIN), D. Simoncelli (ITA), H. Maier (AUT), B. Miller (USA) te A. L. Svindal (NOR). Kalle Palander pritome je, čini se, i ozbiljnije ozlijedio koljeno (lom križnih ligamenata, op.a.), tako da je i sutrašnje osvajanje malog slalomskog Kristalnog globusa od strane Giorgia Rocce na taj način postalo sasvim izvjesnim.

Konačno treće mjesto na današnjoj utrci zauzeo je sjajni švedski veteran Fredrik Nyberg, četvrti je bio Francois Bourque iz Kanade, peti Hannes Reichelt (AUT), a šesti u svojoj posljednjoj utrci u Svjetskom kupu u karijeri sjajni Daron Rahlves (USA).

Konačni poredak prvih deset skijaša danas:

1.) BENJAMIN RAICH (AUT) 2:22.50
2.) Massimiliano BLARDONE (ITA) + 0.94
3.) Fredrik NYBERG (SWE) + 1.02

4.) Francois BOURQUE (CAN) + 1.29
5.) Hannes REICHELT (AUT) + 1.62
6.) Daron RAHLVES (USA) + 1.75
7.) Ted LIGETY (USA) + 2.18
8.) Thomas FANARA (FRA) + 2.37
8.) Peter FILL (ITA) + 2.37
10.) Alberto SCHIEPPATI (ITA) + 2.47

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 467122
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr