27.03.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: www.tsr.ch, www.nevasport.com, old.doskimag.ru  

12. Xtreme Verbier održan ove nedjelje

Proteklog vikenda, od 23. do 25.03. održan je dvanaesti po redu Extreme Verbier. Prestižno freeride natjecanje i ove godine je ponudilo velika imena ridera.

Od 1996. g do danas O'Neill Extreme Verbier svake godine je sve veći i jači. Start na 3222 mnv i ove godine ponudio je vrlo zanimljivu rutu, koju su bez greške savladali samo oni najbolji. No budući da su samo najbolji i imali čast nastupati u Verbieru, ne čudi pregršt odlično izvedenih "partova".

U velikom finalu, u skijaškom dijelu natjecanja, ove godine pobjedu je odnio prošle godine trećeplasirani, te pobjednik natjecanja Derby de la Meije 2005., Francuz Olivier Meynet. Zanimljivo je spomenuti kako je Meynet prošle godine završio na trećem mjestu odmah iza dvojice natjecatelja koji su dijelili prvo mjesto, tako da drugo plasiranog nije niti bilo. U ženskoj skijaškoj konkurenciji pobijedila je Šveđanka Marja Persson.

Među boardericama najbolja je bila Ruth Leisibach iz Švicarske, a najbolji boarder, prema ocjenama sudaca bio je Francuz Xavier De Le Rue.

Odlično organizirano natjecanje na kojem je bilo akreditirano oko 100 stranih i domaćih novinara, te na kojem je volontiralo približno 80 ljudi, opravdalo je visoka očekivanja. Ukupan nagradni fond Xtreme natjecanja je oko 80 000 Eura, a pobjednik, odabran glasanjem natjecatelja za nagradu dobiva Nissan Navaru, vrijednu gotovo 45 000 CHF.

Na kraju valja još jednom spomenuti kako je slovenski Vogel - O'Neill freeride battle dobio tu čast svoje najbolje plasirane natjecatelje poslati na 13. Xtreme Verbier, koji će se održati za točno godinu dana.

Konačni rezultati:

Snowboarderice
1. LEISIBACH Ruth (SUI)
2. PEKAREK Birgit (AUT)
3. FASNACHT Géraldine (SUI)
4. PAHL Elisabeth (RUS)

Snowboarderi
1. DE LE RUE Xavier (FRA)
2. CORNILLAT Serge FRA)
3. NERI Cyril (SUI)
4. OERLEY Flo (AUT)
5. JORDAN Xavier (SUI)
6. COUDRAY Alex (SUI)
7. FALCO Julien (SUI)
8. KESTENHOLZ Ueli (SUI)
9. CARRON José (SUI)
10. TOLDERER Mitch (AUT)

Skijašice
1. PERSSON Marja (SWE)
2. MEYNET Caroline (FRA)
3. BOHLEBER Laura (SUI)
4. ASHTON Jen (CAN)
5. FARDE Jennifer (SWE)

Skijaši
1. MEYNET Olivier (FRA)
2. ZACKRISSON Kaj (SWE)
3. PASQUIER Nicolas (SUI)
4. DAVENPORT Ted (USA)
5. GILLIOZ Raphy (SUI)
6. BAYDAEV Alexander (RUS)
7. GAVAGGIO Enak (FRA)
8. VASIUK Estanislao (ARG)
9. McINTOSH Ian (CAN)
10. DUCROZ Aurélien (FRA)
11. COMPAGNET Bruno (FRA)
12. MICHAUD Sébastien (FRA)
13. LILIEQUIST Sverre (SWE)
14. FALQUET Loris (SUI)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 471530
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr