14.04.2008.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Colere, www.colereski.it  

Colere, Lizzola i Spiazzi planiraju povezivanje

Tri mala talijanska skijališta predstavila velike planove za budućnost.

Colere, Lizzola-Valbondione i Spiazzi di Gromo, tri mala talijanska skijališta, predstavila su javnosti planove za međusobno povezivanje. Skijališta, zabita u planinama iznad Bergama, planiraju se povezati sustavom žičara i skijaških staza. Prema početnom projektu bit će potrebno izgraditi 7 žičara, nekoliko kilometara novih staza te jedan novi tunel između dolina Sedornia i Conchetta. Regija Lombardija je osigurala početnih 560.000 eura, dok će za realizaciju cijelog projekta biti potrebno mnogo više.

 

Colere trenutačno broji 15 km skijaških staza, Lizzola-Valbondione oko 10-ak, jednako kao i Spiazzi di Gromo. Sve se staze protežu između prosječnih 1.200 i 2.000 mnv, a umjetno je zasnježenje osigurano na 80% njihove površine. Od 15-ak žičara prevladavaju manje sjedežnice te vučnice.

 

Očigledno je da su i u navedenim skijalištima prepoznali važnost udruživanja malih ski centara. Jedino tako mogu spriječiti odljev gostiju u poznata, velika skijališta koja osim stotina kilometara staza pružaju zaokruženu turističku ponudu i to cijele godine. U suprotnom, budućnost je vrlo izvjesna: ključ u bravu ili prodaja u bescjenje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216328
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr