Skijanje.hr

10.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Talijani zabrinuti padom broja skijaša početkom sezone

Zabilježen pad od 18% u pogledu dolazaka turista u prosincu na talijanska skijališta. Škole skijanja također bilježe pad polaznika.

Federviaggio, udruženje talijanskih turoperatera, je izvijestio o padu od 18% u zaključenim putovanjima krajem prošle godine. Primijećen je smanjen interes za odlazak na skijališta, a razlozi su, prema Talijanima, dvojaki. Glavni je krivac kriza koja trese talijansko društvo, ali "pomogla" je i blaga zima u prosincu kada su praktički izostale snježne padaline u planinama.

"U odnosu na prošlu godinu, zabilježili smo oko 400.000 turista manje koji su otišli na zimski odmor", kazao je Alberto Corti ispred Federviaggia. "Posebno su pogođena skijališta u regiji Piemonte te neka u Alto Adigeu. Sezona je počela loše već s Ponte dell'Immacolata, tradicionalnim talijanskim spajanjem slobodnih dana početkom prosinca kada većina skijališta još nije bila uopće otvorena. Takav je minus kasnije teško nadoknaditi."

-.--.-

Zabrinjava i što je booking loš za ostatak sezone. Pad broja turista osjećaju i talijanski učitelji skijanja. "Dosad pad polaznika škole skijanja iznosi oko 25-30% u odnosu na prošlu godinu", kažu u Val Gardeni. "Zato smo i angažirali manje učitelja skijanja. Očekujemo da će potražnja i u siječnju biti slabija." Primijećen je pad polaznika iz Italije, a porast inozemnih skijaša, pogotovo Rusa. Iz kompleksa Dolomiti Superski pak poručuju: "Unatoč manjku noćenja, porasla je prodaja skijaških karata za oko 8%." Razlog je možda u većem broju dolazaka jednodnevnih skijaša sa sjevera Italije koji tradicionalno ekonomski bolje stoji od juga. No, ipak ne toliko dobro da se odluče na dulji ostanak.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 11. siječnja 2012.   14:17h

  Član od:
  11.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Pula

  Ali se sada hvale da je sve krcato...ko će ga znat što je istina, bit će nešto između...
 • Objavljeno: 10. siječnja 2012.   20:58h

  Član od:
  01.02.2007.

  Mjesto:
  Bosna i Hercegovina, Banja Luka

  i ne pao kad je ski pass 40 eura..

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

 • Vijesti

 • Info

© Skijanje.hr 2003-2022.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 324319
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Sport-IT
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr