06.05.2008.      

Autor: Goran RazićIzvor: Skiinfo.com  

Folgefonn spreman za sezonu s 8 m snijega

Otvara se i drugi od ukupno tri ljetna skijaška centra u Norveškoj. Popularni Folgefonn svoja vrata držat će otvorena sve do početka rujna.

Nakon otvorenja Stryna i Folgefonn kreće u ljetnu sezonu. Folgefonn je poznat po najduljoj glečerskoj skijaškoj žičari u zemlji, ukupne duljine 1.2 km. Posebnost ovog ski centra je i njegova blizina ostalim ljetnim sadržajima. Tako je od skijaških staza svega 50-ak km udaljena morska plaža, na kojoj je u to doba vrhunac ljetne sezone. Isto tako, moguće je i jedrenje te ribolov, koji je u Norveškoj posebno popularan.

Valja spomenuti kako će ova sezona vrlo vjerojatno biti jedna od najboljih u povijesti. Razlog tome leži u činjenici da je trenutno na skijalištu izmjereno čak 8 metara snježnog pokrivača, što je osim "slatkih" briga donijelo i one prave - potrebno je potpuno otkopati restoran te lokalnu trgovinu i rent skija, kako bi sezona mogla i konačno početi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4826
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr