26.11.2008.      

Autor: Goran RazićPhoto: Platak i Bjelolasica, arhiva Skijanje.hr  

Bjelolasica 30 cm, Platak 35 cm snijega

To je ukupna trenutna akumulacija snijega na dva najveća hrvatska skijališta. Na žalost, navedene količine daleko su od idealnih za otvorenje skijaške sezone.

bjelolasicaNa Bjelolasici 30-ak cm snijega koliko je palo prethodnih dana ipak nije dovoljno za puštanje prvih žičara u rad. Kako Bjelolasica nema adekvatan sustav umjetnog zasnježenja i dalje ovisi o blagodati s neba. Prema riječima direktora HOC-a Bjelolasica djelatnici su spremni, isto kao i kompletna mehanizacija. Svi očekuju dodatnu količinu snijega te će ovisno o tome otvoriti sezonu neovisno o datumu.

Na Platku je situacija malo drugačija, no za skijaše i bordere još uvijek nedostatna. Do sada je palo oko 35 cm "južnog" i mokrog snijega te su djelatnici žičara Platak navedene uvjete iskoristili za uređenje staze Radeševo. Staza je preparirana strojem, a upaljen je i jedan snježni top za testiranje kvalitete proizvedenog snijega u trenutnim vremenskim uvjetima. Ako vrijeme i dalje bude naklonjeno, te ako za vikend, sukladno prognozi, padne određena količina oborina na granici kiše i snijega, sezona bi mogla početi već za vikend 06. i 07.12., naravno, uz uvjet daljnjih povoljnih temperatura.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 302666
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr