20.03.2009.      

Autor: Goran VukelićPhoto: V. Pavlek i M. Tumara, predstavnici organizatora  

Nakon tri godine opet Jadranski slalom

Platak je spreman za dva dana natjecanja, 27. i 28. ožujka 2009.

Nakon što je dvije godine uzastopce morao biti odgođen zbog manjkavih snježnih uvjeta, Jadranski se slalom 2009. vraća na Platak. FIS natjecanje na ovom riječkom skijalištu održat će se 28. ožujka, a dan ranije prethodit će mu Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu. Javnost su se o programu i organizacijskim pitanjima potrudili upoznati organizatori, predstavnici Ski kluba Rijeka te Hrvatskog skijaškog saveza, uz pomoć jednog od glavnih sponzora, hotelskog poduzeća Novi Spa Hotels&Resort iz Novog Vinodolskog.

-.--.-jadranski slalomCijela skijaška priča u primorskom kraju počinje dolaskom ekipa već narednog četvrtka u Novi Spa Hotels&Resort, "bazu" skijaša i organizatora ove godine. Kako smo već pisali, zbog svođenja troškova Prvenstva Hrvatske u realne okvire, ono je ove godine prebačeno iz Innerkremsa na Platak i organizirat će se samo u slalomskoj konkurenciji. Tako će se u petak, 27. ožujka, na Platku održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a slalomske bi vožnje trebale početi u 9 sati za skijašice te u 9:45 za skijaše. Druge su vožnje na rasporedu u 11:15, odnosno točno u podne.

Isti bi se dan, samo navečer, u Novi Spa Hotels&Resort trebalo održati proglašenje pobjednika. Potom će uslijediti svečano otvaranje Jadranskog slaloma uz prisustvo visokih uzvanika, prezentacija časopisa Ski sport koji predstavlja projekt Ante Kostelića te predstavljanje učesnika Ski kluba Rijeka u natjecanju Elan Croski kup. Natjecanje još nije privedeno kraju, no sva je prilika da će Riječani ponovno ponijeti krunu najuspješnijeg kluba.

-.--.-U subotu, 28. ožujka, na Platku će se održati Jadranski slalom, međunarodno FIS natjecanje za skijašice i skijaše. Prva slalomska vožnja za skijašice je na rasporedu u 9 sati, dok bi skijaši trebali početi u 9:45. Druge su vožnje na rasporedu u 11:15, odnosno točno u podne. Na Jadranskom se slalomu ponovno, kao i 2006., očekuje oko petnaestak zemalja sudionica i oko 120 natjecatelja. Želja je organizatora da se na pobjednički podij probije netko od domaćih nada, poput Ane Jelušić, Mateje Ferk ili Dalibora Šamšala i Danka Marinellija. Dečkima će posao zauzimanja prvog mjesta zasigurno otežati Ivica Kostelić, "prva violina" hrvatske reprezentacije i natjecanja na Platku. "Profesor" će sigurno biti i mamac za publiku, koje se očekuje preko 3.000. Pokroviteljstva na Jadranskim slalomom se ponovno prihvatio predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji bi trebao nazočiti i samoj priredbi.

Ulaz na Jadranski slalom je besplatan, a na Platak će se moći i osobnim automobilima. Tko nije u mogućnosti, može se prijaviti za autobusni prijevoz u Ski klubu Rijeka od ponedjeljka do srijede, od 17 do 19 sati. Cijena povratne karte je 35 kuna. Autobusi kreću s Delte u 8 sati, a povratak je predviđen za 15 sati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224746
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr