14.07.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Hintertux, arhiva Skijanje.hr  

Novi snijeg popravlja situaciju na glečerima

Između 3 i 10 cm novoga snijega i ne bi bila neka vijest kada ne bi pala sredinom srpnja. U tom slučaju to znači i dobru situaciju na skijaškim stazama alpskih ledenjaka.

Francuski Tignes i Les deux Alpes zabijelili su se prošloga tjedna s novih 5 cm snijega. Upravo to je rezultiralo povećanju ukupne količine snijega na 180 cm, što je sasvim dovoljna količina za kvalitetno ljetno skijanje sve do kraja kolovoza i završetka ljetne sezone.

Od nedavno otvoreni Saas Fee također broji između 5 i 10 cm novoga snijega, što ukupnu količinu dovodi do 300 cm, prema službenom izvještaju uprave skijališta. Austrijski Kitzsteinhorn trenutno ima također 3 metra snijega, a novoga je palo oko 4 cm, no ono što posebno veseli su temperature, koje su u prosjeku oko 0°C. Od ovoga tjedna očekuju se nešto više temperature, no situacija se ne bi trebala značajno mijenjati, pogotovo radi mogućeg ponovnog snijega krajem tjedna.

Mölltaler gletscher ne bilježi nikakve nove snježne padaline, no još uvijek ima najveću količinu snijega na stazama, točnije oko 330 cm i 9 km upogonjenih staza, što u prijevodu znači da je otvoren dio iznad 2700 mnv i restorana Eisse.

Već tradicionalno i nimalo iznenađujuće najbolje snježne uvjete u ovo doba godine ima švicarski Zermatt, na kojem je trenutno 145 cm snijega, no sudeći po novim prognozama očekuje se još oko 15 cm snijega do kraja ovoga tjedna.

Osim Zermatta, drugi skijaški centar koji je također jedinstven u svijetu zbog svog radnog vremena, a koje garantira otvorenost staza tijekom cijele godine, osim u slučaju izvanrednih vremenskih prilika, je Hintertux. Hintertux tako u Europi trenutno nudi najveći broj i kilometražu otvorenih skijaških staza. Trenutno radi 23 km staza, koje pokriva 9 ski žičara, a ukupna visinska razlika koju je mogće proći na skijama iznosi ne malih 600 metara za ovaj dio godine.

Tijekom cijelog ljeta pratite stanje na glečerima u Skijanje.hr vremenskoj prognozi

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 406250
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr