30.10.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Bormio se "predomislio"

Dan prije planiranog otvaranja sezone sve je otkazano.

Suprotno najavljenom, Bormio ipak neće otvoriti skijašku sezonu 31. listopada. Stigla je danas takva obavijest od koncesionara žičara u ovom talijanskom skijalištu koji priznaje da su ga iznenadile visoke temperature.

Nedavni snježni val i hladnoća u većem dijelu Europe nagnali su koncesionara da prione pripremi staza i objavi početak sezone već krajem listopada. Temperature više od prosjeka ovog tjedna ipak su ih razuvjerile te je stoga i početak sezone odgođen, zasad za 7. studenog. Nedostajala su tek tri hladna dana kako bi se snježnim topovima pokrilo preostalih 10% područja planiranog za otvaranje na predjelu Vallecetta. Jedna od opcija je bila i ograđivanje zasnježenog područja, no od toga se odustalo zbog kratkih vremenskih rokova.

Iako su vremenske (ne)prilike razumljiv razlog za promjenu planova u snježnom biznisu, ne možemo se oteti dojmu da ovakav postupak ipak odaje dozu neozbiljnosti u poslovanju. Odgode u "5 do 12" nikad nisu popularne, a stanje zabilježeno na web kamerama (dolje) potvrđuje da je teško bilo računati s početkom sezone ovako rano.

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 296772
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr