NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Bormio, SL (ž): Shiffrin "uzvratila udarac"

Nakon dvije vezane pobjede Marlies Schild (AUT), Mikaela Shiffrin (USA) također upisala svoju drugu ovosezonsku slalomsku pobjedu na današnjem slalomu Bormia (ITA). Sofija Novoselić bez realne šanse za dobar nastup.

Četvrti slalom aktualne sezone FIS Svjetskog kupa kod skijašica nikako se nije našao "pod sretnom zvijezdom". Nakon što zbog pretoplog vremena nije mogao biti održan na Sljemenu, u Bormiu, kamo je preseljen, dočekali su ga problemi suprotne vrste. Previše novonapadalog snijega i kiša dobro su, naime, uništili još za spust skijaša na kraju prošle godine odlično pripremljenu "Stelvio" stazu.

U takvim uvjetima, uz ozbiljne "rupe" za skijašice s višim startnim brojevima bilo u prvoj, bilo u drugoj vožnji, ponajbolje su se ipak snašle Mikaela Shiffrin te Maria Pietilä-Holmner (SWE). Shiffrin je već u prvoj vožnji odskijala najbolje vrijeme 57.72. A Pietilä-Holmner u toj je prvoj vožnji od mlade Amerikanke bila sporija za svega 0.03 sek.

U drugoj vožnji potom 15. odnosno 11. vrijeme te druge vožnje Pietilä-Holmner i Shiffrin bila su dostatna i za konačnu drugu odnosno prvu poziciju na utrci. Dok je najboljim vremenom druge vožnje, s 13. pozicije nakon prve vožnje, do trećeg mjesta za Francusku, uz svoj drugi plasman na pobjednički podij i drugo treće mjesto na slalomima Svjetskog kupa uopće, doskijala 25-godišnja Nastasia Noens.

Marlies Schild uoči utrke u razgovoru za ORF jasno je priznala kako joj je jako žao što se četvrti slalom sezone i 2014. ne vozi na Sljemenu, na "Crvenom spustu", njoj "osobito dragoj stazi". Isticala je ujedno i kako joj "Stelvio" staza u Bormiu slalomski baš i "ne leži". A sve se to potom danas i potvrdilo. Sada uz već u pravilu rezerviraniju prvu vožnju M. Schild isprva je doskijala do "tek" 15. pozicije prve vožnje, uz 1.18 sek. sporije vrijeme u odnosu na Shiffrin. No 10. vremenom druge vožnje svoj je plasman na kraju uspjela popraviti sve do konačne 6. pozicije - danas dvije pozicije iza opet odlične mlađe sestre Bernadette.

Maria Höfl-Riesch (GER), nakon podjele petog mjesta s Tinom Maze (SLO) na kraju prve vožnje, s potpuno promašenim ulaskom i "čitanjem putanje" postavke slalomskih vrata na samom startu druge vožnje, u konačnici van staze. Maze uz iznimno blijed nastup u drugoj vožnji tek završna 24.

Sofija Novoselić, sa startnim brojem 71, danas bez većih šansi za solidan nastup na vrlo oštećenoj stazi. Nakon dvaju 59. prolaza odustala je u samoj završnoj fazi prve vožnje.

Tijekom dana u Bormio stižu i skijaši te će oni svoj zamjenski slalom za Sljeme odraditi sutra u formi noćnog slaloma, s početkom vožnji od 14:45 i 18:10 sati.

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 2:00.41
2. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) +0.13
3. NOENS Nastasia (FRA) +0.62
4. SCHILD Bernadette (AUT) +0.74
5. GAGNON Marie-Michele (CAN) +1.11
6. SCHILD Marlies (AUT) +1.14
7. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.31
8. SWENN-LARSSON Anna (SWE) +1.34
9. WIRTH Barbara (GER) +1.35
10. HANSDOTTER Frida (SWE) +1.44
...
NOVOSELIĆ Sofija (CRO) - nije završila prvu vožnju

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 273707
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr