NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Bormio, SL (m): Na trećoj utrci treći pobjednik, Ivica 24.

Felix Neureuther (GER) prekinuo je austrijsku dominaciju te se nakon Marcela Hirschera i Maria Matta (obojica AUT) kao treći skijaš upisao među slalomske pobjednike ovosezonskih utrka FIS Svjetskog kupa.

Vrlo zahtjevni uvjeti, neovisno o boljim meteorološkim okolnostima, dočekali su danas nakon skijašica i skijaše na "Stelvio" stazi u Bormiu. Staza na kojoj su se prema višim startnim brojevima i u prvoj i u drugoj vožnji radili jasni "kanali" oko vrata pripremila je okolnosti u kojima i nije bilo baš jednostavno pronaći najbolji balans i put k vrhunskom rezultatu.

U takvim uvjetima, ne po prvi puta, odlično se snašao Felix Neureuther. Već nakon prve vožnje Neureuther je imao svega jednu jedinu stotinku sekunde zaostatka za vodećim Marcelom Hirscherom. A bržom drugom vožnjom u odnosu na Austrijanca, ukupno gledano devetom drugom vožnjom, u konačnici je osigurao pobjedu u vremenu 1:59.75. Felixu Neureutheru pobjeda na noćnom slalomu Bormia peta je slalomska pobjeda karijere u Svjetskom kupu te prva nakon završnice u Lenzerheideu (SUI) u ožujku prošle godine.

Marcel Hirscher, uz puno problema sa "zapinjanjem" po stazi u drugoj vožnji, u konačnici ipak odličan drugi, i to uz 0.36 sek. ukupnog zaostatka za Nijemcem. Dok je domaće navijače zasigurno razveselio Manfred Mölgg (ITA) šestu poziciju prve vožnje desetim vremenom druge vožnje u konačnici pretvorivši u treće mjesto i svoj prvi slalomski podij nakon Adelbodena (SUI) prošle godine. Sve uz završnih 0.65 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na pobjedničko vrijeme.

Uz ova tri nastupa svakako treba izdvojiti još i četvrto mjesto u drugoj vožnji nevjerojatno danas slalomski inspiriranog Japanca Naokija Yuase, kojemu je nakon 21. vremena prve vožnje uspjela najbolja druga vožnja, vožnja iznad sekunde brža u odnosu i na prvoga i na drugoga na utrci!

Ivica Kostelić neće se dugo i po dobrome sjećati današnjeg slalomskog nastupa u Bormiu. Isprva uz rezervirani ulazak u prvu vožnju te 30. poziciju na prvom prolazu, Ivica je prvu vožnju okončao ipak zasigurno tamo gdje je želio - u skupini 10 najboljih slalomaša, na točno 10. poziciji. No u drugoj vožnji velika pogreška već na drugim vratima potpuno je potom odnijela koncentraciju i pravi slalomski ritam vožnje. U konačnici Ivica Kostelić u cilju 24., uz 2.65 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na pobjednika utrke te 25. vrijeme te druge vožnje.

Dalibor Šamšal, u već spomenutim neugodnim snježnim uvjetima na stazi te sa startnim brojem 54, danas s 52. vremenom na prvom pa 54. vremenom na drugom prolazu prve vožnje, u konačnici potom i bez završetka te prve vožnje.

Nakon triju odrađenih slaloma Svjetskog kupa u vodstvu discipline i nadalje je Mario Matt s 200 osvojenih bodova (danas uz tek 13. poziciju i 20 osvojenih bodova). Na 20 odnosno 30 bodova zaostatka od Matta su sada Marcel Hirscher i Mattias Hargin (SWE, danas završni peti). Nakon slaloma Bormia Ivica Kostelić slalomski 14. uz 61 osvojeni bod.

Siječanj, u muškom dijelu Svjetskog kupa mjesec slalomskih utrka, novi slalom donosi već u nedjelju u Adelbodenu. Dok će subota prije toga ponuditi i novu utrku veleslaloma.

Završni poredak prvih 10 skijaša utrke:

1. NEUREUTHER Felix (GER) 1:59.75
2. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.36
3. MÖLGG Manfred (ITA) +0.65
4. YUASA Naoki (JPN) +0.73
5. HARGIN Mattias (SWE) +1.05
6. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) +1.12
7. KRISTOFFERSEN Henrik (NOR) +1.18
8. DOPFER Fritz (GER) +1.19
9. MYHRER Andre (SWE) +1.48
10. ÄRNI Luca (SUI) +1.55
...
24. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +2.65
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u prvoj vožnji

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247142
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr