10.09.2010.      

Autor: Goran Razić 

Sölden od danas, Pitztal sljedeći tjedan

Jesen u nizini donijela zimu na visini. Tako bi glasio rezime trenutnog stanja na glečerima.

Stanje na skijaškim ledenjacima se bitno popravlja, a svježi snijeg doprinosi pravom zimskom ugođaju i ono što je još bitnije, kvaliteti podloge, koja je sada dobra i za one izbirljivije.

Osim onih koji ne zatvaraju svoja vrata niti sredinom ljeta, s radom kreću skijališta koja su imala ljetnu pauzu. Tako je danas 10.09. prvi radni dan za Sölden (naslovna fotografija), koji je za početak skijašima i borderima na dispoziciju stavio ledenjak Rettenbach, a na kojem rade žičare Schwarze Schneide te Karleskogl. Na skijalištu je trenutno 36 cm svježeg snijega a cijena dnevnog skipassa u ovom dijelu predsezone iznosi 22 Eura za odrasle te 12 Eura za djecu.

Susjedni Pitztal, koji se ponosi najvišim skijaškim stazama u Austriji, otvara se tjedan dana kasnije. Već krajem sljedećeg tjedna prvi skijaši i borderi trebali bi zagospodariti stazama na ovom tirolskom skijalištu. Isto tako i Stubai, inače najveći skijaški glečer u Austriji, objavljuje kako je pao svježi snijeg što bi uskoro moglo također označiti početak nove skijaške sezone.

No nije svugdje stanje pozitivno. Kitzsteinhorn i Dachstein su zatvoreni zbog toplog vremena i male količine snijega. Trenutno stanje na ledenjacima možete pogledati u Skijanje.hr vremenskoj prognozi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 276353
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr