SKIJALIŠTA

»

AUSTRIJA

03.12.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Austrija: Tjedan masovnih otvaranja skijališta

Sukladno najavama, veliki broj austrijskih skijališta ovoga bi tjedna svoje staze trebao pustiti u djelomični ili puni skijaški pogon.

Krenemo li tako za početak od Koruške ustanovit ćemo da Ankogel-Mallnitz ili Goldeck svoj start skijaške sezone planiraju po svoj prilici za 15. prosinca. No već u ovom tjednu proraditi bi trebali od petka, 7. prosinca Bad Kleinkirchheim (oko 40 cm snijega), pa zatim Gerlitzen (25 cm svježeg snijega, od srijede djelomični, a puni start od subote 8. prosinca) te Innerkems (do 50 cm novog snijega, start sezone od petka 7. prosinca).

-.-službeni web/facebook-.-

Već je u radu i Heiligenblut sa 70 cm snježne podloge i otvorenih 10 km staza. U petak 7. prosinca s radom je planirao krenuti i Katshchberg, no to je još pod znakom pitanja, dok je upravo petak 7. prosinca dan definitivnog starta skijaške sezone u Nassfeldu.

-.-službeni web/facebook-.-

Na skijalištu Petzen snježni topovi su u punoj akciji, no točan datum otvaranja sezone ne može se još sa sigurnošću odrediti. Skijalište Turracher Höhe radi trenutno na 7.5 km staza, a u rad je krenulo već u studenom.

Kada je u pitanju Štajerska Grebenzen - St. Lambrecht uz 30-ak cm snijega skijaški bi pogon trebao pokrenuti od petka. U Kreischbergu se uz 40 cm snijega i trenutno 2 km otvorenih staza masovniji pogon očekuje također od nadolazećeg vikenda. Lachtal bi s radom također trebao krenuti u petak.

-.-službeni web/facebook-.-

Schladming trenutno na stazama ima i do 50 cm snijega, ondje se ograničeno skija još od početka studenog, a službeni 'opening' održan je u petak 30. studenog. Otvorenje sezone u Tauplitzu do daljnjega je još neizvjesno.

Austrijska pokrajina Tirol svježe je otvaranje u subotu imala, primjerice, na skijalištu Ischgl, uz koncert "Scorpionsa". U radu je čak 135 km staza uz 60 cm snijega na stazama.

-.-službeni web/facebook-.-

Kitzbühel radi već od Svih svetih, trenutno je na stazama 40 cm snijega uz novi snijeg koji još pada. Lienz-Zettersfeld na stazama ima oko 50 cm snijega, a start sezone također je u planu ovog petka, 7. prosinca, dok Kals-Matrei kreće dan kasnije. Serfaus-Fiss-Ladis otvaranje planira također u petak, uz trenutnih 35 cm snijega na stazama. St. Anton am Arlberg s radom kreće od četvrtka 6. prosinca uz 40 cm snijega na stazama. Sillian Hochpustertaler skijašku sezonu 'upogonjuje' u subotu 8. prosinca, dok SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental skijašku sezonu otvara od četvrtka 6. prosinca uz 40 cm snijega na stazama.

-.-službeni web/facebook-.-

Od skijališta u austrijskoj pokrajini Salzburg otvaranje sezone u Bad Gasteinu s 1. prosinca premješteno je zbog premalo snijega, a termin novog otvaraja najkasnije je četvrtak 6. prosinca. Flachau je s radom krenuo 29. studenog, trenutno na stazama ima snježnu podlogu od oko 60 cm snijega uz otvorenih 15 km staza.

-.-službeni web/facebook-.-

Obertauern već radi i uz 60 cm snježne podloge ima trenutno otvorena 42 km skijaških staza.

-.-službeni web/facebook-.-

Saalbach Hinterglemm u rad kreće 7. prosinca uz trenutno 30 cm snijega na stazama. Zauchensee, uz 40 cm snijega, trenutno radi sa 6 km staza u pogonu, dok Zell am See po svoj prilici s radom kreće od srijede 5. prosinca i uz 35 cm snježne podloge. Altenmarkt-Radstadt, uz snijeg koji pada, planirano otvaranje ipak po svoj prilici ima u petak 14. prosinca. 

-.-službeni web/facebook-.-  

U pokrajini Vorarlberg Lech i Zürs startaju u četvrtak 6. prosinca uz oko 40 cm snijega. Silvretta start planira za petak 7. prosinca, uz 50-ak cm snijega na stazama.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1181357
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr